Túri Márta Dóra

felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichoterapeuta

Bemutatkozás

Életünk során mindannyian kerülhetünk nehéz, olykor kilátástalannak tűnő szituációba. Előfordulhat, hogy a helyzetet még inkább súlyosbítja annak ténye, hogy úgy érezzük, nincs kivel megosztanunk nehéz érzéseinket, fájdalmunkat. Ez adódhat az intim kapcsolatok tényleges hiányából, ám előfordulhat, hogy rendelkezünk ugyan ilyen kapcsolatokkal, de valamiért mégis nehezen nyílunk meg még a hozzánk közel álló, illetve a hozzánk segítő szándékkal forduló személyeknek is.

Óradíj15 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

Úgy gondolom, hogy önmagunk mélyebb megismerése és megértése egy egész életen át tartó, rendkívül izgalmas tanulási folyamat, melyhez a pszichológia széles eszköztárán keresztül hatékony segítséget nyújthat.

MÓDSZEREK

Szemléletmódomat alapvetően a pszichoanalitikus és pszichodinamikus irányzatok határozzák meg. Ezen irányzatok lényegi elképzelése, hogy viselkedésünk mozgatórugói a személyiségfejlődésünk különböző korai állomásaihoz kapcsolódó, tudattalanul ható tényezők, illetve elakadások. A terápia során ezen tudattalan tényezők, azaz rejtett érzések és konfliktusok feltárását tűzzük ki célul.  Mindehhez elengedhetetlen, hogy a terápiás kapcsolatban a páciens és a terapeuta között egy stabil terápiás szövetség alakuljon ki. Ennek feltétele a biztonságos, érzelmileg megtartó, empatikus, ám mégis neutrális és ítéletmentes légkör megteremtése a terapeuta részéről. Ez az attitűd egyfajta korrektív érzelmi tapasztalatot jelent a kliensnek, elősegítve ezzel a korábbi konfliktusok, sérülések, traumák feloldását.
Mindebből következik, hogy a pszichodinamikus megközelítés segíthet egy konkrét tünettel való megküzdésben, de akár egy –egy élethelyzeti nehézség, elakadás hátterének feltárásában is.

SZAKTERÜLETEK

Közel 10 évig a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikáján dolgoztam. Az évek során lehetőségem nyílt számos különböző pszichiátriai zavarral találkozni.

Ez idő alatt munkám szerves részét képezték egyrészt a pszichodiagnosztikai vizsgálatok (személyiség-és teljesítménytesztek, demencia vizsgálatok) másrészt pedig a pszichoterápiás jellegű tevékenység, mind egyéni, mind pedig csoportos formában.
Mindemellett részt vettem egy kutatásban, melynek célja a krónikus veseelégtelenség életminőségre gyakorolt hatásának feltérképezése volt.

SZEMÉLYES

Véleményem szerint ahhoz, hogy egy pszichológus hiteles szakemberré váljon, elengedhetetlen a folyamatos tanulás, továbbképzés, valamint a sajátélmény terápia. A klinikai szakpszichológusi szakvizsga megszerzéséhez szükséges 150 órás önismeretemet aktív analitikus irányzatú egyéni sajátélmény terápiában szereztem, a pszichoterapeuta szakképzés és a fókuszált pszichodinamikus pszichoterápia módszerspecifikus képzés részeként pedig analitikusan orientált sajátélmény terápiában vettem részt.

Interjú Túri Márta Dóra klinikai szakpszichológus, pszichoterapeutával

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMA
AZ IDŐPONTFOGLALÁS AZ info@onlinepszichologus.net LEVÉLCÍMEN KERESZTÜL MŰKÖDIK!

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

5.00 out of 5
Gyöngyi, foglalkozása nem publikus, 39 éves
Az utóbbi hetekben tűnt fel, hogy gördülékenyebben mennek nálam dolgok, amik fél éve még nehézséget jelentettek... most érezhetően és szembetűnően jobb a helyzet, mint korábban!
5.00 out of 5
Györgyi, foglalkozása nem publikus, 30 éves
A feltétel nélküli elfogadás megtapasztalása volt nagyon "ütős" ... az rengeteget adott. Ezt Önnél tapasztaltam meg először, pedig előtte jártam máshoz is. Szóval köszönöm!
5.00 out of 5
Zsolt
Számomra a terápia utáni időszak volt a legmeghatározóbb. Kemény utat tettem meg és soha nem bántam meg, rengeteg fejlődésen vagyok túl, elmondhatatlnaul sok a pozitív lelki változás, enegiával és lendülettel telitett vagyok ma már.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

A személyiségzavarok típusai

A személyiségzavarokat alapvetően három fő kategóriába sorolhatjuk. Az első csoport az A-csoport, melyet a „különc” személyiségzavarok csoportjaként is szokás emlegetni. A B-csoportba tartozó személyiségzavarok az ún. „teátrális” személyiségzavarok, míg a C-csoportba a „szorongásos” személyiségzavarok sorolhatóak. Jelen cikkünknek nem célja a részletes diagnosztikai ismertetés, így a diagnózis felállításához szükséges pontos kritériumok felsorolása sem, továbbá az egyes

Személyiségzavarok: betegségek vagy tartós létállapotok?

A személyiségzavar fogalma az utóbbi években egyre inkább bekerül a köztudatba, egyre több fórumon találkozhatunk a kifejezéssel. Blogcikkünk célja egyrészt annak tisztázása, hogy mit is értünk pontosan e kifejezés alatt, másrészt pedig a különböző személyiségzavar kategóriák, illetve-típusok bemutatása. Olyan jellegű bizonytalanságokat, homályos pontokat is szeretnénk tisztázni, miszerint a személyiségzavarra tekinthetünk-e vajon úgy, mint egy pszichés

A szerelemnek múlnia kell?!

Előző blogcikkeinkben szót ejtettünk róla, hogyan alakul ki a szerelmesség érzése, mi kell ahhoz, hogy a vonzalomból kötődés, majd hosszabb távú párkapcsolat legyen. Jelen bejegyzésünkben arról lesz szó, hogyan alakul át a párkapcsolat az idő múlásával. Milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy hosszú távon is működjön a párkapcsolat? A szerelem „szükségszerű” múlása        Bármilyen kellemes és

Mitől függ, kialakul-e a vonzalom?

Előző blogcikkünkben arról ejtettünk szót, létezik- e szerelem első látása. Most arra térünk majd ki részletesebben, milyen tényezőket veszünk figyelembe (tudatosan vagy sem) párválasztáskor. A hasonlóság vonzó?          Számos vizsgálat arra enged következtetni, hogy erős fizikai vonzalmat gyakran azok a személyek váltanak ki belőlünk, akik bizonyos szempontból hozzánk hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, vagy legalábbis mi

Szerelem első látásra?

Avagy a vonzalom és szerelem pszichológiai megközelítése A szerelem egy olyan jelenség, mely kétségkívül kultúrától függetlenül évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. Számos irodalmi alkotás, filozófiai megközelítés kísérelte már meg illusztrálni, megfejteni, hogy hogyan is hat ránk ez a semmihez nem hasonlítható állapot. Mindenesetre mind a világirodalmi alkotásokat, mind a különböző kultúrák mítoszait, legendáit elemezve, valószínűsíthető,

Nárcisztikus személyiségzavar: arrogancia, vagy bizonytalanság?

“A nárcisztikus kulcsszavai: én, engem, nekem, rólam, értem. A másik ember elsősorban arra kell, hogy kielégítse a soha ki nem elégíthető szükségleteket.” Orvos-Tóth Noémi: ‘Egy nárcisztikus hálójában’ című könyvéből A manapság oly gyakran használatos „nárcisztikus személy” kifejezésről az emberek többségének az arrogáns, csekély empátiás készséggel rendelkező, fennhéjázó magatartású és magának állandó figyelmet, illetve csodálatot követelő

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!