Buligovic Renáta

pszichológus, klinikai és mentálhigiániai gyermek- és isfjúság szakpszichológus-jelölt

Bemutatkozás

Fontos számomra a folyamat során a bizalmi kapcsolat kialakítása, elfogadás, rapport és a terapeuta-kliens összeillést is elengedhetetlennek tartom. Hiszem, hogy minden együttmükődés alapja a keretek tisztázása, elfogadása és az ebben való egyetertés a felek részéről.

Óradíj10 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

Eredetileg jogász szerettem volna lenni, majd a kezembe kerültek Popper Péter és Vekerdy Tamás könyvei és elvárazsolt a pszichológia tudománya. Fontosnak tartottam az emberi kapcsolatok kifürkészhetetlenségeit megfejteni, a mindennapi életben való megküzdés hátterében szerepet játszó tényezőket feltárni. Miért lesz valaki olyan amilyen, és milyen szerepe lehet ebben a társadalomnak, a kultúrának, iskolai képzettségünknek, szüleinknek, barátainknak és saját önmagunknak? Ezekre a kérdésekre még most sem tudok egyértelmű választ adni, hiszen ez ennél összetettebb folyamat. Viszonylag hamar elköteleződtem a gyermekek irányába, így a mesterképzést fejlődés-és gyermek klinikai szakirányon végeztem. A munkám során többnyire kis gyermekekkel, kamaszokkal és szüleikkel dolgoztam egyéni pszichés megsegítés, nevelési tanácsadás és szülő-konzultáció keretein belül. Fontos számomra a folyamat során a bizalmi kapcsolat kialakítása, elfogadás, rapport és a terapeuta-kliens összeillést is elengedhetetlennek tartom. Hiszem, hogy minden együttmükődés alapja a keretek tisztázása, elfogadása és az ebben való egyetertés a felek részéről. Az esetleges problémák kezelésében a normalizálást, pszichoedukációt és szűrést tartom elsődlegesen hatékonynak, illetve szükség esetén az intervenciót az irányelvek alapján. Igyekszem átfogó, körültekintő és precíz munkát végezni, elméleti és gyakorlati ismereteim bővíteni, illetve a korszerű tanulmányi eredmények megismerésére egyaránt törekszem.

MÓSZEREK

Rendszerszemléletben dolgozom, integratív módszerekkel, azonban kognitív hangsúllyal. A kognitív módszer jellemzője, hogy a klienst aktív, partner szerepbe helyezem, így gyakorlati eszközökkel segítem őt a nehézségeivel való megküzdésben. A kognitív módszer strukturáltsága, időhatáros jellege miatt nem mindig javasolt adott kórképek esetén, ezért a módszerek alkalmazása előtt mindig egyéni jellemzők és szükségletek határozzák meg a terápiás indikációt.

SZAKTERÜLETEK

Gyermekekkel és serdülőkkel dolgozom szívesen, ismereteim és gyakorlati tapasztalataim is ebből a területből származnak. Elsősorban 4-18 éves korig lehet jelentkezni hozzám, ugyanakkor fontos tudni, hogy a gyermek kora és fejlődési szintje határozza meg a pszichés megsegítés kereteit, vagyis 4. éves korban még szülő-konzultációra és nevelési tanácsadásra érdemes jelentkezni. A következő problémákkal jelentkezhetnek hozzám:

 • Ürítési nehézségek
 • Szorongásos zavarok
 • Kamaszkori problémák
 • Nevelési tanácsadás
 • Szülő-konzultáció
 • Szomatikus panaszok
 • Pszichológiai tanácsadás
 • Hangulatzavarok
 • Idegrendszeri fejlődési zavarok
 • Alvási problémákTáplálkozási-és evészavarok
 • Viselkedészavarok, magatartás problémák
 • Trauma és stresszorral összefüggő zavarok
 • Önértékelési problémák
 • Önismereti kérdések
 • Életvezetési tanácsadás
 • Kiégés
 • Beilleszkedési nehézségek
 • Indulatkezelési nehézségek
 • Agresszió
 • Bullying
 • Testvérféltékenység
 • Szülői kompetenciák fejlesztése
 • Piszkálódás
SZEMÉLYES

A pszichológúsi tevékenységem alatt az integratív szemléleletet tartom célravezetőnek, így kognitív és sématerápia sajátélményű csoportban vettem részt. Az énfejlődés és az erre való törekvés legalább annyira jelentős része a munkánknak, mint a szakmai ismeretek bővítése, hiszen a mi szakmánk egyik sajátossága, hogy személyiségünkkel is dolgozunk, így egyfajta eszköz amellyel segíteni tudunk másoknak.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMAMÁSOLAT
BEMUTATKOZÓ VIDEÓ
HIVATALOS ADATOK

Egyéni Vállalkozói nyilvántartási szám: 55470850
Adószám: 56779183-1-41
Székhely: 1148 Bp, Nagy Lajos király útja 16-18

Személyes magánrendelés Budapesten a XVIII. kerületben érhető el.

Időpontegyeztetés személyes rendelésre az info@onlinepszichologus.net e-mail címen lehetséges.

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

0 out of 5
Névtelen
Kisfiam szobatisztasága nem alakult ki, így Renáta segítségét kértük pszichés megsegítés céljából. Kétségbeesetten fordultunk hozzá, sok kérdéssel és bizonytalansággal a probléma megoldását illetően. A szakember készségesen válaszolt kérdéseinkre, gyakorlati tanácsokkal látott el. Mostanra megoldódott a problémánk, és örömmel javasoljuk szülőknek és családoknak, akik elakadtak gyermekük nevelésében.
0 out of 5
Névtelen
Kislányom az iskolakezdés kapcsán egyre erősebben szorongott és ezáltal magába fordult, sokszor kedveletlen volt. Egy pár alkalom után pozitív visszajelzéseket kaptunk a pedagógusoktól, miszerint Anna oldotabb és könnyebben tud kapcsolódni társaihoz. Kifejezetten megnyugtató volt számomra, hogy a kislányom is szeretett járni Renátához, és mindig jó kedvvel távoztunk.

szakemberünk írásai

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kezelése

Előző blogcikkünkben szót ejtettünk a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kialakulásának gyakoriságáról, a mögöttes tényezőkről és a konkrét tünetekről is. Jelen blogcikkünkben a betegség diagnosztikájának menetével és a lehetséges kezelési lehetőségekkel foglalkozunk. Mi a teendő AdHD gyanú esetén? Alább látható egy segédanyag, mely rámutat a lehetséges intervenciókra, az ADHD-val küzdő gyermek megsegítése érdekében (Cseri & Mohács, 2018).

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar tünetei

A figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar (Attention-Deficit Hiperactivity Disorder=ADHD) az egyik leggyakrabban diagnosztizált kórkép a gyermekek esetében. Érdemes ezért megismerni a hátterét, beszélni a diagnózis felállításának szempontjairól és a kezelési lehetőségekről. Természetesen cikkünket tájékozatásnak szánjuk, a diagnózis meghatározása gyermekpszichiáter, vagy klinikai szakpszichológus kompetenciája. Milyen tényezők vesznek részt a betegség kialakulásában? Kialakulásában olyan tényezők is szerepet játszanak, mint genetikai tényezők,

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!