Dr. Szabó Zsuzsanna

családorvos, pszichoterapeuta szakorvos, DREAM- terapeuta, okleveles rajzelemzési szakértő, pár- és családterapeuta jelölt

Bemutatkozás

Célom segítséget nyújtani az önismeret elmélyítésében, pályaválasztási és életciklus-krízisek megoldásában, testi betegségekhez kapcsolódó és egyéb okból kialakult szorongások oldásában.
Rendszerszemléletben gondolkozva, nyitott, empatikus, elfogadó közegben egyénre szabott módszereket alkalmazva dinamikusan oldjuk meg közösen a felmerült problémákat, és keresünk megoldást a nehézségei feloldására.

Óradíj13 500 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam általános orvos szakon. Ezután családorvostanból, majd pszichoterápiából szakvizsgáztam, ezt követően okleveles rajzvizsgálati szakértő végzettséget szereztem a Rajzelemzési Intézetben. PTE Klinikai Idegtudományok Doktori Iskolájában folytatok Ph.D. tanulmányokat depresszió és szuicidium témakörben. Diplomázásom óta dolgozom a gyakorlati betegellátásban is. Jelenleg család- és párterapeuta jelölt vagyok, illetve sématerápiában képződöm.
Felsőfokú orvosi szaknyelvi C típusú angol, és középfokú C típusú német nyelvvizsgával rendelkezem.

MÓDSZEREK

Pszichoterapeutaként egyéni felnőtt terápia során pszichodinamikus szemléletben, alapvetően analitikus (dinamikus rövid analitikus – DREAM módszer) és sématerápiás módszerrel, és az álmok, rajzok szimbólumrendszerével dolgozom legszívesebben főként az élethelyzeti, munkahelyi, párkapcsolati krízisek és a szorongás pszichoterápiás elemekkel történő oldása céljából, a szupportív / támogató terápia mellett, egyéni szükséglet alapján relaxációs elemekkel kiegészítve.

Célom segítséget nyújtani az önismeret elmélyítésében, pályaválasztási és életciklus-krízisek megoldásában (pl. válás, költözés, nyitás új munkahely, élethelyzet, párkapcsolat irányába).
Rendszerszemléletben gondolkozva várom továbbá a kapcsolati válsággal, családi nehézségekkel, elakadásokkal küzdőket, hogy nyitott, empatikus, elfogadó közegben egyénre szabott módszereket alkalmazva dinamikusan oldjuk meg közösen a felmerült problémákat, és keresünk megoldást a nehézségei feloldására.

Végzettségeim, munkatapasztalatom és terápiás tapasztalataim alapján vállalom továbbá a szomatikus (testi) betegségek provokálta lelki nehézségek, kellemetlen érzések, pszichés stressz, feloldásának segítését, kiegészítve akár az orvosi leletek, vizsgálatok eredményeinek közös értelmezésével, magyarázatával. Tapasztalataim alapján a leletek tisztázása megnyugtatóan hathat, melynek során a terápiás fókusz fokozatosan kerül át a testi tünetekről a lelki síkra.

Módszerek, technikák melyekkel rendszeresen dolgozom:
A DREAM módszer (Dinamikus Rövid Analitikus Módszer) az élettörténet rekonstrukciójával, a traumatikus mozzanatok megértésével eredményezi a személyiség érettségének tovább növelését és érzelmi erőforrásainak megnyitását.

Ha úgy érzi, mintha az életében újra és újra visszatérően ugyanazok a problémák ismétlődnének, nagy valószínűséggel sématerápiás stratégiával (mely Jeffrey E Young által kifejlesztett integratív kognitív és viselkedésterápiás módszer ) feltárhatjuk azokat a maladaptív sémákat, amelyek  gátolják a mindennapokkal való megküzdésben.

A lakás érzelmi térképének felvételével és módszerével segítek az online térbe szorult munkavállalás és a családi élet/ párkapcsolat harmonizálásában, az egyensúly megtalálásához.

Lehetőség van pár- és családterápiás konzultációra is, melyet koterapeutával ( család-és párterapeuta kollégával) közösen vezetünk, családterápiás konzultáció esetén facilitálva a szülők és gyermekek közti korai kapcsolat harmonikus alakulását, így tágítva a párkapcsolati gondok mellett a családi gondokkal küzdők lehetőségeit is.

Idegennyelvű terápiát is vállalok elsősorban angol nyelven.
I also undertake therapies in English.

SZAKTERÜLETEK

Problémák, melyekkel kapcsolatban bizalommal kereshet:

 • Kommunikációs problémák
 • Koncentrációs vagy tanulási nehézségek, Munkahelyi, iskolai problémák, Kiégés
 • Önbizalomhiány, önismereti fejlődési igény, enyhe személyiségzavar
 • Konfliktus a családban
 • Krónikus betegségek, Pszichoszomatikus betegségek (fájdalmak, allergia stb.)
 • Meddőség, Terhességgel, szüléssel, anyaság megélésével kapcsolatos nehézségek
 • Párkapcsolati problémák, és szexuális zavarok a párkapcsolatban
 • Stresszes élethelyzetek, ebből adódó döntési nehézségek
 • Alvászavarok
 • Céltalanság, Félelmek, Szorongások Lehangoltság, levertség
 • Gyász
 • Internet függőség
SZEMÉLYES

Az önismereti fejlődés rendkívül fontos egy terapeutának. Egy-egy módszer, terápiás technika elsajátítása a sajátélményű tapasztaláson keresztül lehetséges csak a maga teljességében, így lesz életszerű. Vallom, hogy csak akkor lehet megérteni milyen nehéz is egy terápiás helyzetben megnyílni, megosztani a problémáinkat, ha terapeutaként is „voltunk a másik oldalon” ,melynek egyik eszköze a sajátélmény, illetve az önismeret.
Dinamikus analitikus egyéni és csoportterápiás módszerben, progresszív relaxáció és autogén tréning egyéni és csoportos módszerben, sématerápiás módszerben szereztem sajátélményű gyakorlatot, tapasztalatot.

RÉSZLETES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

Interjú dr Szabó Zsuzsanna családorvos pszichoterapeutával

SZAKMAI TAGSÁGOK

Magyar Orvosi Kamara
Pannon Pszichiátriai Egyesület
Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotóműhely
Magyar Családterápiás Egyesület
Magyar Pszichiátriai Társaság

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

0 out of 5
János
Odafigyelése, kedvessége hozzásegített, hogy a szorongásaim oldódjanak, és el tudjam engedni a problémákat, amiken korábban sokat kattogtam. Kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, minden terápiás óra után sokkal jobb ... Végre nem vagyok magamra hagyva a nehézségeimmel, úgy érzem valódi segítséget kaptam.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Röviden a poszt-covid stressz zavarról és a Covid traumáról

A koronavírus járvány egyik kiemelendő, és mind egészségügyi, mind anyagi és a mentális jóllét szempontjából legmegterhelőbb maradványtünete a poszt-covid szindróma. Ez összefoglaló néven összetett, különféle szervrendszereket érintő és különféle súlyosságú tünetegyütteseket foglal magában. Ahogy egyre több a gyógyult beteg, egyre magasabb számban találkozunk érintettekkel. Talán éppen Ön is egy közülük. Fontos beszélni a koronavírus járvány

A pszichoszomatikus sérülékenység kialakulása és kezelése

Előző blogbejegyzésünkben megfogalmaztuk, hogy a pszichoszomatikus sérülékenység (tehát a hajlamunk arra, hogy a lelki feszültségeinkkel összefügésben akár testi, úgynevezett pszichoszomatikus betegségeink is kifejlődjenek) a személyiség, mint hajlamosító komponens, a regresszió elmélet, az alexitímia, és a  stressz-válasz szabályozásának együttes értelmezésével írható le leginkább. Mai írásunkban arra térünk ki, hogy hogyan befolyásolják a korai szülő-gyermek kapcsolat különböző

A pszichoszomatikus sérülékenység „összetevői”

„A pszichoszomatikus jelző viszonylag új kifejezés egy olyan medicina számára, amely olyan régi, mint maga a gyógyászat.” (Weiss és English) Mik azok a pszichoszomatikus betegségek? A szűk értelemben vett szomatikus vagyis testi betegségek mellett az úgynevezett pszichoszomatikus betegségeket is besorolhatjuk az „orvosilag” is megmagyarázható testi betegségek közé. Ez utóbbi esetében azonban a betegségek kialakulásában, fennmaradásában,

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!