Dr. Szabó Zsuzsanna

pszichoterapeuta szakorvos, sématerapeuta, DREAM- terapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő, képzésben levő pár- és családterapeuta, coach

Bemutatkozás

Célom segítséget nyújtani az önismeret elmélyítésében, pályaválasztási és életciklus-krízisek, illetve párkapcsolati problémák megoldásában, testi betegségekhez kapcsolódó és egyéb okból kialakult szorongások oldásában, mind egyéni, mind pártanácsadás formájában.
Rendszerszemléletben gondolkozva, nyitott, empatikus, elfogadó közegben egyénre szabott módszereket alkalmazva dinamikusan oldjuk meg közösen a felmerült problémákat, és keresünk megoldást a nehézségei feloldására.

Választható terápiák: Egyéni ülés 50 perc, Pár-és családterápiás tanácsadás, ülés 60 perc, Állapotfelmérés, szupportív terápia, tanácsadás: 30 perc

A rövidített, fél órás időtartamban lehetőség van:

 • Állapotfelmérésre, melynek során egyénileg adok tanácsot, vagy javasolok kezelési tervet problémájával kapcsolatban
 • Korábbi terápiás klienseim számára rendszeres, vagy alkalomszerű kontrollra
 • Szupportív/támogató terápiás ülésre

 

Keressen bizalommal!

Óradíj 20 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán diplomáztam általános orvos szakon. Ezután családorvostanból, majd pszichoterápiából szakvizsgáztam, ezt követően okleveles rajzvizsgálati szakértő végzettséget szereztem a Rajzelemzési Intézetben, illetve nemzetközi sématerapeuta címet. Jelenleg képzésben lévő pár-és családterapeuta vagyok.

A PTE Klinikai Idegtudományok Doktori Iskolájában folytatok Ph.D. tanulmányokat depresszió és szuicidium témakörben. Diplomázásom óta dolgozom a gyakorlati betegellátásban is.
Felsőfokú orvosi szaknyelvi C típusú angol, és középfokú C típusú német nyelvvizsgával rendelkezem.

MÓDSZEREK

Pszichoterapeutaként egyéni felnőtt terápia során pszichodinamikus szemléletben, alapvetően analitikus (dinamikus rövid analitikus – DREAM módszer) és sématerápiás módszerrel, Illetve az álmok, rajzok szimbólumrendszerével dolgozom legszívesebben főként az élethelyzeti, munkahelyi, párkapcsolati krízisek és a szorongás pszichoterápiás elemekkel történő oldása céljából, a szupportív / támogató terápia mellett, egyéni szükséglet alapján relaxációs elemekkel kiegészítve.

Célom segítséget nyújtani az önismeret elmélyítésében, pályaválasztási és életciklus-krízisek megoldásában (pl. válás, költözés, nyitás új munkahely, élethelyzet, párkapcsolat irányába).
Rendszerszemléletben gondolkozva várom továbbá a kapcsolati válsággal, családi nehézségekkel, elakadásokkal küzdőket, hogy nyitott, empatikus, elfogadó közegben egyénre szabott módszereket alkalmazva dinamikusan oldjuk meg közösen a felmerült problémákat, és keresünk megoldást a nehézségei feloldására.

Végzettségeim, munkatapasztalatom és terápiás tapasztalataim alapján vállalom továbbá a szomatikus (testi) betegségek provokálta lelki nehézségek, kellemetlen érzések, pszichés stressz, feloldásának segítését, kiegészítve akár az orvosi leletek, vizsgálatok eredményeinek közös értelmezésével, magyarázatával. Tapasztalataim alapján a leletek tisztázása megnyugtatóan hathat, melynek során a terápiás fókusz fokozatosan kerül át a testi tünetekről a lelki síkra.

Módszerek, technikák melyekkel rendszeresen dolgozom:
A DREAM módszer (Dinamikus Rövid Analitikus Módszer) az élettörténet rekonstrukciójával, a traumatikus mozzanatok megértésével eredményezi a személyiség érettségének tovább növelését és érzelmi erőforrásainak megnyitását.

Ha úgy érzi, mintha az életében újra és újra visszatérően ugyanazok a problémák ismétlődnének, nagy valószínűséggel sématerápiás stratégiával (mely Jeffrey E Young által kifejlesztett integratív kognitív és viselkedésterápiás módszer ) feltárhatjuk azokat a maladaptív sémákat, amelyek  gátolják a mindennapokkal való megküzdésben.

A lakás érzelmi térképének felvételével és módszerével segítek az online térbe szorult munkavállalás és a családi élet/ párkapcsolat harmonizálásában, az egyensúly megtalálásához.

Lehetőség van pár- és családterápiás konzultációra is, melyet koterapeutával ( család-és párterapeuta kollégával) közösen vezetünk, családterápiás konzultáció esetén facilitálva a szülők és gyermekek közti korai kapcsolat harmonikus alakulását, így tágítva a párkapcsolati gondok mellett a családi gondokkal küzdők lehetőségeit is.

Idegennyelvű terápiát is vállalok elsősorban angol nyelven.
I also undertake therapies in English.

SZAKTERÜLETEK

Problémák, melyekkel kapcsolatban bizalommal kereshet:

 • Kommunikációs problémák
 • Koncentrációs vagy tanulási nehézségek, Munkahelyi, iskolai problémák, Kiégés
 • Önbizalomhiány, önismereti fejlődési igény, enyhe személyiségzavar
 • Konfliktus a családban
 • Krónikus betegségek, Pszichoszomatikus betegségek (fájdalmak, allergia stb.)
 • Meddőség, Terhességgel, szüléssel, anyaság megélésével kapcsolatos nehézségek
 • Párkapcsolati problémák, és szexuális zavarok a párkapcsolatban
 • Stresszes élethelyzetek, ebből adódó döntési nehézségek
 • Alvászavarok
 • Céltalanság, Félelmek, Szorongások Lehangoltság, levertség
 • Gyász
 • Internet függőség
SZEMÉLYES

Az önismereti fejlődés rendkívül fontos egy terapeutának. Egy-egy módszer, terápiás technika elsajátítása a sajátélményű tapasztaláson keresztül lehetséges csak a maga teljességében, így lesz életszerű. Vallom, hogy csak akkor lehet megérteni milyen nehéz is egy terápiás helyzetben megnyílni, megosztani a problémáinkat, ha terapeutaként is „voltunk a másik oldalon” ,melynek egyik eszköze a sajátélmény, illetve az önismeret.
Dinamikus analitikus egyéni és csoportterápiás módszerben, progresszív relaxáció és autogén tréning egyéni és csoportos módszerben, sématerápiás módszerben szereztem sajátélményű gyakorlatot, tapasztalatot.

RÉSZLETES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

Interjú dr Szabó Zsuzsanna családorvos pszichoterapeutával

SZAKMAI TAGSÁGOK

Pannon Pszichiátriai Egyesület
Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotóműhely
Magyar Családterápiás Egyesület

Magyar Pszichiátriai Társaság

Nemzetközi Sématerápiás Egyesület (ISST)

Kognitív és Sematerápiás Központ

Dr. Szabó Zsuzsanna

Időpontfoglalás

A szolgáltatást csak magánszemélyek vehetik igénybe.

Vélemények szakemberünkről

János
Odafigyelése, kedvessége hozzásegített, hogy a szorongásaim oldódjanak, és el tudjam engedni a problémákat, amiken korábban sokat kattogtam. Kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, minden terápiás óra után sokkal jobb ... Végre nem vagyok magamra hagyva a nehézségeimmel, úgy érzem valódi segítséget kaptam.
Regina Kiss
Kedves Mindenki! Ha biztosan megoldást keresel a problémáira ha segítségre útmutatásra van szükséged a doktornő a megoldás. Odafigyel minden rezdülésre észre vesz minden lehetőséget. Támogat együtt gondolkodik lelket melengető. Köszönöm hogy virtuálisan megfogta a kezem és jó irányba állított. Köszönöm hogy úgy segített ahogy nekem jó
Tóth Z.
Nagyra becsülesem szeretném kifejezni Önnek. A terápiája során olyan hatékony segítséget kaptam mint még soha. Működik az életem. Köszönöm.
Tóth Z.
Nagyra becsülesem szeretném kifejezni Önnnek.Sajat kezembe vettem az életem. Köszönöm.
Z.E.
Szakmabeliként is, hathatós segítséget kaptam az önismereti munkában. Úgy érzem közelebb kerültem önmagamhoz, ráláttam a vakfoltjaimra és ki tudtam lépni azokból a maladaptív körökből, amik korábban mintha automatikusan működtették volna a mindennapjaim. A klienseimmel megértőbbé, elfogadóbbá váltam. Könnyebben megbírkózom a hétköznapi stresszel, munkahelyi problémáimmal, és már nem érdekelnek a toxikus kollégák beszólásai sem. :) Köszönöm szépen!
Anett S. N.
Dr. Szabó Zsuzsannát munkahelyi szorongás és depressziós epizód/kiégés miatt kerestem fel. A terápiás üléseink nem csak a munkahelyi szorongásaimat oldotta fel, hanem sokkal többet adott. Az életem összes más területét mint pl párkapcsolat, család, abszolút pozitívan befolyásolta. Az együttmüködésünk pozitiv hatásait elötte nem is tudtam volna elképzelni. A mindennapjaimat béke, kiegyensúlyozottság, magabiztosság jellemzi amit mind a doktornô szakértelmének és odafigyelésének köszönhetek!
Szendrei Fruzsina
A közös munkánk utolsó terápiás alkalmával sírva búcsúztam a Doktornőtől. Nem ok nélkül! :) Hálás vagyok, mert olyan változásokon mentem keresztül, melyekről nagyon régóta csak álmodoztam. Az eddig cipelt batyuimat sikerült letennem, a hétköznapokban sokkal jobban kezelem a stresszt, magabiztosabb vagyok, a toxikus emberek és szituációk pedig már nem érdekelnek. :) Hála neki tudok asszertíven kommunikálni, végre merek kiállni magamért, mindezekkel pedig a környezetemre is pozitív hatással vagyok. Mindenki életébe kellene egy Zsuzsa! :)

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Idegösszeomlás – Hogyan előzhetjük meg?

Előző blogcikkünkben arról ejtettünk szót, mi az az idegösszeomlás, milyen okai lehetnek, mi az idegösszeomlás kezelésének módja és milyen tünetek merülhetnek fel. Jelen írásunkban ennek elkerülési módjairól szólunk bővebben. Mit tehetünk az idegösszeomlás megelőzéséért? Az önismeret és a tudatos jelenlét mellett az egyik legfontosabb a megelőzésben az öngondoskodás és az önegyüttérzés. Az önmagunkkal kapcsolatos szeretetteljes

A párterápia 11 jótékony hatása

A házaspárok közel fele már részt vett valamilyen tanácsadáson. Ha abban reménykedik, hogy javíthat kapcsolati elégedettségén, az első lépés lehet egy párterapeuta felkeresése.  A párterápia a pszichoterápia, azon belül is a családterápia egy speciális típusa, amely hasznos lehet egy pár két tagja közötti konfliktus kiváltó okainak feltárásában, és orvosolásában. Ez a fajta kapcsolatterápia a kommunikációs

Mi az az idegösszeomlás?

Az idegösszeomlás, vagy idegösszeroppanás egy közkeletű kifejezés, mindenki ismeri, és sajnos sokan meg is tapasztalták már maguknál, vagy környezetükben azt az állapotot, amikor a korábbi megküzdési módjaik nem működtek kielégítően, énerejük, érzelmi tartalékaik kimerültek és ennek következtében kontrollvesztett állapotba kerültek, mentálisan összeomlottak. Így bár az idegösszeomlás, vagy épp az idegösszeroppanás, mint orvosi diagnózis nem létező

Miért álmodunk? Mit árulnak el rólunk az álmaink?

Minden ember álmodott már valaha, és minden bizonnyal a legtöbbünkben, ha nem is mindenkiben felmerült, hogy mit jelenthet az álma, jó-e egyáltalán valamire az álom? Az álmok minden korban és kultúrában foglalkoztatták az embereket, már az ókori görögök is megpróbáltak jelentést kapcsolni az álmokhoz. A mai köztudatban élő és pszichológiai terápiás munkában is alkalmazott álomelemzés

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!