Szilágyi Zsuzsanna

Pszichológus, pszichoterapeuta

Bemutatkozás

Úgy gondolom, nem csodákra van szükség, hanem önmagadra: önmagad szeretetére, megismerésére, elfogadására – az elakadásaid, esetleges sérüléseid feloldására, a belső működésedre való alapos rálátásra.

Óradíj 22 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

Végzettségemet illetően pszichológus, pszichoterapeuta vagyok. Az egyéni pszichoterápiás ülések során a kliens problémáit, elakadásait figyelembe véve alkalmazok sématerápiát, pszichodramatikus módszereket, autogén tréninget/relaxációt- és szimbólumterápiát.

Sok szakmai sikerélményem van, pedig rengeteg fájdalmat, traumát láttam már a munkám során, de ugyanannyi boldogságot, örömöt, kiteljesedést is.

Hiszek az egyéni pszichoterápiás kapcsolat gyógyító erejében és abban, hogy mindenből van kiút, ha hiszel magadban, ha képes vagy megfelelően használni az erőforrásaidat. Úgy gondolom, nem csodákra van szükség, hanem önmagadra: önmagad szeretetére, megismerésére, elfogadására – az elakadásaid, esetleges sérüléseid feloldására, a belső működésedre való alapos rálátásra.

MÓDSZEREK

Online pszichoterápiában a magánpraxisom kezdete óta dolgozom és azt tapasztalom, hogy ugyanúgy kialakul a terapeuta-kliens közötti kötődés, bizalom, mint a személyes terápiák során. Hiszem, hogy az online terápiás térben is működni tud az őszinte, emberi kapcsolódás gyógyító ereje és hatékonyan alkalmazhatóak a pszichoterápiás módszerek.

Könnyen rá tudok hangolódni a klienseim problémáira, érzelmi világára, feltétel nélkül tudom biztosítani számukra az ítéletmentes elfogadást, empátiát.

Beszédterápiára alapozva, egyénre szabottan alkalmazok sématerápiát (Young), pszichodramatikus módszereket, relaxációt- és szimbólumterápiát, imaginációt, veszteség-feldolgozás esetén gyászterápiát.

Fontosnak tartom az online keretek között is, hogy a pszichoterápiás folyamat végére a kliens olyan élettapasztalattal gazdagodjon, amely támogatóan kíséri az élete során (pszichoterápiás technikák, relaxációs, imaginációs módszerek elsajátítása, önreflexió).

A pszichoterápia egy örök életre szóló tanulás önmagunkról, hisz olyan készségeket alakít ki, amelyek hosszútávon alkalmazhatóak az újabb krízis-helyzetekben vagy a felmerülő problémák esetén.

SZAKTERÜLETEK
 • szorongás, fóbiák
 • depresszió, lehangoltság
 • alvászavarok kezelése
 • pszichoszomatikus betegségek
 • gyászfeldolgozás
 • trauma-feldolgozás
 • párkapcsolati problémák
 • életközépi válság
 • stresszkezelés,konfliktuskezelés
 • kiégés kezelése
 • önismeret
 • önbizalomhiány
 • evészavarok
 • függőségek
 • kényszerbetegség
 • borderline személyiség zavar
 • nárcisztikus személyiség zavar
SZEMÉLYES

Szeretek meghallgatni, együttérezni, figyelni,kíváncsi lenni,segíteni,elfogadni, mélységeket megélni,nevetni,a jót meglátni,pillanatot megélni, szeretni,megölelni,nőiesnek lenni
egyensúlyban lenni,felszabadultnak, önmagamnak lenni.

Interjú Kovács Zsuzsanna pszichológus, pszichoterapeutával

RÉSZLETES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
HIVATALOS ADATOK

Kamarai tagságok:

Nemzetközi Sématerápiás Egyesület

Kognitív és Sematerápiás Központ

Relaxációs és Szimbólumterapiás Egyesület 

Telephely: Kolozsvár

Adószám: 42055680

DIPLOMAMÁSOLAT

 

Időpontfoglalás

A szolgáltatást csak magánszemélyek vehetik igénybe.

Vélemények szakemberünkről

Névtelen
Ahogy haladtunk előre, kezdett kinyílni a világ. Egy egészen új önmagamat ismertem meg. Újra felfedeztem, hogy milyen csodálatos minden: mintha először éreztem volna az eső illatát, mintha egészen másként sütne rám a nap. Egy új,belső mosoly melegítette át a szívem, megnyugodtam és mertem végre boldog lenni.
Sárosi Tamás
Őszintén könnyűnek találom szavakba önteni Zsuzsával való óraimat. Felszabadult, célratörő, megunhatatlan. Olyan, mint egy jó sorozat, csak én vagyok a főszereplője, mellé Zsuzsa egy remek rendező. Köszönök mindent, és várom a következő óránkat!
A, 44 éves
Zsuzsa nagyon sokat segített a gyerekkori traumáim, a jelenlegi problémáim és fájdalmaim magjának kezelésében. A sématerápia során átírtuk a múltbeli rossz élményeket, megértettem a belső működéseimet és ezáltal a hiányok is valamilyen szinten betöltődtek. Zsuzsa segített növekedni, és én már nem szabotálom saját magam, szívesen teszek lépéseket előre az életemben. Képes vagyok átalakulni, hogy felülmúljam önmagam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Andrea
Zsuzsa melegszívűsége, közvetlensége még a kamerán keresztül is átjön, szakmaisága már az első alkalommal meggyőzött. A Zsuzsával való pszichoterápia során mély önismeretre tettem szert, erősödött az önszeretetem, értem magam. Meglepő felismeréseket hozott a vele való terápiás munka, amit a mindennapjaimban, a párkapcsolatomban is nagyon érzek.
Tamás
“Bárcsak, boldog lennek” panaszkodtam gyakran magamban, az elmúlt néhány évben. Lelki egészségemre figyelő embernek tartom magam, mégis úgy gondolom, hogy egy kicsit mindenkinek kell egy Zsuzsa. Hiába a napi meditáció, multivitamin hegyek, ha közben a bennünk elő gyerek sémaink szemétkupacán keresi boldogulásunk félkrajcárját. Túl sok berögződés, annál is több dráma, mind automatikusan kísérve mindennapjainkat. Mi kell ahhoz, hogy ugyanolyan fontosnak tekintsük lelkünk, mint testünk épséget? Nekem, Zsuzsa , hivatásos pszichológus kellett. Meleg szívvel ajánlom, minden boldog és egészséges embernek, önmaguk kiteljesedésért.
Réka, 27
Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy megnyílhatok Zsuzsának és bízhatok benne. Egy éven át dolgoztunk közösen sématerápiát alkalmazva. A terápia alatt az életem több területen pozitív irányba kezdett változni. Nagyon hálás vagyok Zsuzsának és csak ajánlani tudom őt mindenkinek.
Betti
Rég kerestem a számomra megfelelő szakembert,ugyanis a pszichoszomatikus tüneteim nem enyhültek az előző terápiák során. A Zsuzsa által vezetett terápia más volt. A diagnosztikai fázist követően állt össze a teljes kép a diszfunkcionális műdödésmódjaimról, a tüneteim és sémáim közötti összefüggésekről. Akkor kaptam reményt a gyógyulásra és ezért végtelenül hálás vagyok Zsuzsának. Kedves és szeretetteljes,szerencsésnek tartom magam,hogy ő a pszichológusom.
Balázs
Huszonhárom éves voltam mikor rájöttem, hogy bajban vagyok. A saját nemhez való vonzódás el nem fogadása vezetett rá arra, hogy segítségre van szükségem. Később a közel 2 éves, Zsuzsával való terápia alatt, számos más megoldásra váró témát fedeztem fel magamban. Egy olyan fantasztikus út, amelyet nem lehet szavakba önteni. A terápiának hála mostmár egy boldog és teljes életet élhetek. Köszönöm!
Attila, 44
Az együtt töltött idő, mintegy 2780 perc során bebizonyosodott, hogy életem egyik legjobb döntése volt elkezdeni a közös munkát, a sématerápiát Zsuzsával. Amikor napról napra nehezebb lett a cipelt batyu (jól megtöltve szorongással, fóbiákkal, társas izoláltsággal, csökkentértékűséggel), amikor már mindenkinél jártam, amikor már mindent kipróbáltam, akkor csillant fel egy újabb reménysugár, ami aztán azóta is ragyog. :) Rengeteg élmény, tapasztalás és tanulás önmagamról és a világról. Imaginációk, könnyek, valódi érzelmek, korábban "ismeretlen" fogalmak. A terápia során megtanultam kifejezni valódi érzéseimet, szükségleteimet, már képes vagyok egyre többet felnőtt módban létezni és másokat is ebben tartani. Ez hatalmas segítséget jelent mind a családi, mind a munkahelyi kapcsolataimban. Végtelenül hálás vagyok Zsuzsának, teljesen elbűvölt az a szakmaiság, empátia, figyelem, amivel a találkozásainkat vezette. Mindenkinek szívből ajánlom. "Mondj igent. (...) Akkor is, ha belehalsz a félelembe, akkor is, ha aztán megbánod, mert azt is csak bánnád életed végéig, ha nemet mondanál."
Bettina
Utólag jöttem rá, hogy miért volt olyan szigorú velem. Csak a határaimat akarta megerősíteni ezzel. Köszönöm a segítséget.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Érzelmileg éretlen szülők gyerekei

Bár az tűnik természetesnek, hogy a felnőttek érettebbek, mint gyerekeik, sajnos ez nem minden esetben van így. Ugyanis vannak esetek, amikor egy gyerek pár év alatt érzelmi érettségben lekörözi a szüleit. Mai cikkemben az érzelmileg éretlen szülőkről, és azok gyermekeiről olvashat. Tartson velem! Milyen az érzelmileg éretlen szülő? Sok esetben megtévesztő lehet az érzelmileg éretlen

Az alapvető érzelmi szükségletek gyermekkorban

Cikksorozatunk első részében megismerkedhetett a Young-féle új pszichoterápiás rendszerrel, a sématerápiával. A sématerápiás elméletek szerint a sémák a gyerekkorban betöltetlen alapvető érzelmi szükségletekből alakulnak ki. Ezeket a szükségleteket öt csoportra oszthatjuk. A mai blogcikkben ezekről lesz szó részletesen. 1. A biztonságos kötődés igénye iránti szükséglet Ide tartozik a biztonságra, stabilitásra, gondoskodásra és elfogadásra való igény.Ahhoz,

Hogyan alakul ki egy séma? – A sématerápiáról

Az alapvető érzelmi szükségletekről szóló videónkban már szót ejtettünk mai témánkról, a sématerápiás megközelítésről. A sématerápia egy Young és munkatársai által kidolgozott új, integratív hatékony pszichoterápiás módszer, amely jelentősen kibővíti a hagyományos kognitív viselkedésterápia módszereit és fogalmait. A sématerápia kognitív viselkedésterápiás, kötődési, Gestalt, tárgykapcsolati, konstruktivista és pszichoanalitikus iskolák elemeit foglalja egybe egy gazdag, egyesítő, koncepuális

Ünnepek és veszteségek

A karácsony az áhítat, a család, az újjászületés, a bensőséges öröm, az egyszerűség és a megváltás ünnepe. Sok ember lelkében a karácsony ideális ünnepként van jelen, amikor ragyog a lélek, boldogság tölti be az otthonunkat és amikor talán a legerősebb vágy, hogy együtt lehessünk szeretteinkkel, egymásra mosolyoghassunk, örülhessünk egymásnak. Van amikor ez sikerül, van amikor

Fájó gyermekkori élmények újraéledése a jelenben

Cikksorozatunk első részében a sémák kialakulásáról és a sématerápia hatásmechanizmusáról lesz szó. Milyen kora gyerekkori élmények idézik elő a sémák formálódását? Hogyan működik a sématerápia és milyen hatása lehet? Mai cikkünkben ezekről olvashat bővebben. Milyen alapvető gyermekkori megterhelések éledhetnek újra a jelenünkben? Talán nincs olyan egyén aki ne szeretne kiegyensúlyozott, boldog és kiteljesítő életet élni.

Pszichoterápia és/vagy gyógyszeres kezelés

Sokak számára rejtély, hogy miből áll a pszichoterápia. Mitől tud gyógyító lenni a terapeutával való beszélgetések sorozata? Miben más ez, mint a többi kapcsolatunk, vagy egy hétköznapi beszélgetés? Mit jelent az, hogy pszichoterápiás munka és hogyan tud segíteni a terápia? Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között? Milyen esetekben szükséges a gyógyszeres kezelés?

A Covid-helyzet érzelmi vonatkozásai

A covid 19 világjárvány hozta változás előzetes figyelmeztetés nélkül, váratlanul érkezett mindannyiunk életébe. Valószínűleg senki nem gondolta, hogy ilyen drasztikus hatással lesz a vírus hétköznapjaink menetére, és hogy ilyen mélyen érint majd mindenkit. Hogy egyik napról a másikra kerülnek a gyerekek otthoni oktatásba, állások szűnnek meg, cégek zárnak be, ellehetetlenülnek egészségügyi intézmények. Rég betervezett programokat:

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!