Kovács Zsuzsanna

Pszichológus, pszichoterapeuta

Bemutatkozás

Úgy gondolom, nem csodákra van szükség, hanem önmagadra: önmagad szeretetére, megismerésére, elfogadására – az elakadásaid, esetleges sérüléseid feloldására, a belső működésedre való alapos rálátásra.

Óradíj 15 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

Végzettségemet illetően pszichológus, pszichoterapeuta vagyok. Az egyéni pszichoterápiás ülések során a kliens problémáit, elakadásait figyelembe véve alkalmazok sématerápiát, pszichodramatikus módszereket, autogén tréninget/relaxációt- és szimbólumterápiát.

Sok szakmai sikerélményem van, pedig rengeteg fájdalmat, traumát láttam már a munkám során, de ugyanannyi boldogságot, örömöt, kiteljesedést is.

Hiszek az egyéni pszichoterápiás kapcsolat gyógyító erejében és abban, hogy mindenből van kiút, ha hiszel magadban, ha képes vagy megfelelően használni az erőforrásaidat. Úgy gondolom, nem csodákra van szükség, hanem önmagadra: önmagad szeretetére, megismerésére, elfogadására – az elakadásaid, esetleges sérüléseid feloldására, a belső működésedre való alapos rálátásra.

MÓDSZEREK

Online pszichoterápiában a magánpraxisom kezdete óta dolgozom és azt tapasztalom, hogy ugyanúgy kialakul a terapeuta-kliens közötti kötődés, bizalom, mint a személyes terápiák során. Hiszem, hogy az online terápiás térben is működni tud az őszinte, emberi kapcsolódás gyógyító ereje és hatékonyan alkalmazhatóak a pszichoterápiás módszerek.

Könnyen rá tudok hangolódni a klienseim problémáira, érzelmi világára, feltétel nélkül tudom biztosítani számukra az ítéletmentes elfogadást, empátiát.

Beszédterápiára alapozva, egyénre szabottan alkalmazok sématerápiát (Young), pszichodramatikus módszereket, relaxációt- és szimbólumterápiát, imaginációt, veszteség-feldolgozás esetén gyászterápiát.

Fontosnak tartom az online keretek között is, hogy a pszichoterápiás folyamat végére a kliens olyan élettapasztalattal gazdagodjon, amely támogatóan kíséri az élete során (pszichoterápiás technikák, relaxációs, imaginációs módszerek elsajátítása, önreflexió).

A pszichoterápia egy örök életre szóló tanulás önmagunkról, hisz olyan készségeket alakít ki, amelyek hosszútávon alkalmazhatóak az újabb krízis-helyzetekben vagy a felmerülő problémák esetén.

SZAKTERÜLETEK
 • szorongás, fóbiák
 • depresszió, lehangoltság
 • alvászavarok kezelése
 • pszichoszomatikus betegségek
 • gyászfeldolgozás
 • trauma-feldolgozás
 • párkapcsolati problémák
 • életközépi válság
 • stresszkezelés,konfliktuskezelés
 • kiégés kezelése
 • önismeret
 • önbizalomhiány
 • evészavarok
 • függőségek
 • kényszerbetegség
 • borderline személyiség zavar
 • nárcisztikus személyiség zavar
SZEMÉLYES

Szeretek meghallgatni, együttérezni, figyelni,kíváncsi lenni,segíteni,elfogadni, mélységeket megélni,nevetni,a jót meglátni,pillanatot megélni, szeretni,megölelni,nőiesnek lenni
egyensúlyban lenni,felszabadultnak, önmagamnak lenni.

Interjú Kovács Zsuzsanna pszichológus, pszichoterapeutával

RÉSZLETES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
HIVATALOS ADATOK

Kamarai tagságok:

International Society of Schema Therapy (ISST)

Kognitív és Sematerápiás Központ

Relaxációs és Szimbólumterapiás Egyesület 

Telephely: Kolozsvár, Mehedinti utca 1-3

Adószám: 42055680

DIPLOMAMÁSOLAT

 

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

Névtelen
Ahogy haladtunk előre, kezdett kinyílni a világ. Egy egészen új önmagamat ismertem meg. Újra felfedeztem, hogy milyen csodálatos minden: mintha először éreztem volna az eső illatát, mintha egészen másként sütne rám a nap. Egy új,belső mosoly melegítette át a szívem, megnyugodtam és mertem végre boldog lenni.
Sárosi Tamás
Őszintén könnyűnek találom szavakba önteni Zsuzsával való óraimat. Felszabadult, célratörő, megunhatatlan. Olyan, mint egy jó sorozat, csak én vagyok a főszereplője, mellé Zsuzsa egy remek rendező. Köszönök mindent, és várom a következő óránkat!
A, 44 éves
Zsuzsa nagyon sokat segített a gyerekkori traumáim, a jelenlegi problémáim és fájdalmaim magjának kezelésében. A sématerápia során átírtuk a múltbeli rossz élményeket, megértettem a belső működéseimet és ezáltal a hiányok is valamilyen szinten betöltődtek. Zsuzsa segített növekedni, és én már nem szabotálom saját magam, szívesen teszek lépéseket előre az életemben. Képes vagyok átalakulni, hogy felülmúljam önmagam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Andrea
Zsuzsa melegsége, közvetlensége még a kamerán keresztül is átjön, szakmaisága már az első alkalommal meggyőzött. A Zsuzsával való pszichoterápia során mély önismeretre tettem szert, erősödött az önszeretetem, értem magam. Meglepő felismeréseket hozott a vele való terápiás munka, amit a mindennapjaimban, a párkapcsolatomban is nagyon érzek.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Fájó gyermekkori élmények újraéledése a jelenben

Cikksorozatunk első részében a sémák kialakulásáról és a sématerápia hatásmechanizmusáról lesz szó. Milyen alapvető gyermekkori megterhelések éledhetnek újra a jelenünkben? Talán nincs olyan egyén aki ne szeretne kiegyensúlyozott, boldog és kiteljesítő életet élni. Azonban ennek számos, gyerekkorból eredendő akadálya lehet . A sématerápia egy új pszichoterápiás rendszert nyújt– Young hipotézise szerint a sémák egy része,

Pszichoterápia és/vagy gyógyszeres kezelés

Sokak számára rejtély, hogy miből áll a pszichoterápia. Mitől tud gyógyító lenni a terapeutával való beszélgetések sorozata? Miben más ez, mint a többi kapcsolatunk, vagy egy hétköznapi beszélgetés? Mit jelent az, hogy pszichoterápiás munka és hogyan tud segíteni a terápia? Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között? Milyen esetekben szükséges a gyógyszeres kezelés?

A Covid-helyzet érzelmi vonatkozásai

A covid 19 világjárvány hozta változás előzetes figyelmeztetés nélkül, váratlanul érkezett mindannyiunk életébe. Valószínűleg senki nem gondolta, hogy ilyen drasztikus hatással lesz a vírus hétköznapjaink menetére, és hogy ilyen mélyen érint majd mindenkit. Hogy egyik napról a másikra kerülnek a gyerekek otthoni oktatásba, állások szűnnek meg, cégek zárnak be, ellehetetlenülnek egészségügyi intézmények. Rég betervezett programokat:

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!