Gór Dóra

Pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

Bemutatkozás

Az életünk számos olyan akadályt gördíthet elénk, melyekkel könnyen és gyorsan megbirkózunk, azonban akadnak olyanok is, melyek már meghaladják a jól bevált megküzdési stratégiáinkat és erőforrásainkat. Ebben az esetben egy segítő kéz elengedhetetlen ahhoz, hogy a problémáinkkal megküzdjünk. Lehet ez egy segítő barát, családtag, de sokszor egy szakember segítsége nyújthat a legtöbbet és a legnagyobb biztonságot. Ennek a légkörnek a biztosítása érdekében folyamatos továbbképzéseken és módszerspecifikus képzéseket veszek részt, hogy a biztonságot és a fejlődés lehetőségét a klienseimnek is átadhassam.

Óradíj10 000 Ft 50 perc

MÓDSZEREK

Támogató terápia, krízisintervenció. Munkám során törekszem holisztikus módon megközelíteni a kliensek problémáit, ezért dinamikus és rendszerelméleti megközelítés mellett relaxációs és imaginatív technikákat is alkalmazom.

SZAKTERÜLETEK
 • céltalanság,
 • önbizalomhiány,
 • függőség a családban,
 • evészavarok,
 • koncentrációs és tanulási nehézségek,
 • kommunikációs problémák és konfliktuskezelés,
 • krónikus betegségek,
 • pszichoszomatikus betegségek,
 • munkahelyi problémák,
 • párkapcsolati problémák,
 • stressz, szorongások, pánik, félelmek,
 • kiégés,
 • lehangoltság

Eddigi munkám során akut pszichiátriai osztályokon dolgoztam, de volt már lehetőségem rehabilitációs munkába és fogvatartottak terápiájába is bekapcsolódni. Jelenleg súlyos pszichiátriai betegekkel dolgozom osztályos keretek között.

SZEMÉLYES

A gimnáziumi éveim végén fogalmazódott meg bennem a pszichológiai iránti érdeklődésem. Az egyetem mellett, gyermekosztályokon és büntetés-végrehajtási intézményekben önkénteskedtem. Az egyetem elvégzése után elkezdtem a Felnőtt Klinikai és Mentálhigiénés Szakpszichológusi képzést, s munkába is álltam. A szakképzés és a munka mellett Integratív hipnoterápiás módszerben képződöm és az egyetem alatt elvégeztem egy kiképző terapeuta által vezetett 150 órás önismereti csoportot.

Interjú Gór Dóra pszichológussal 

HIVATALOS ADATOK

Adószám: 55946218-1-22

Telephely: 7632, Pécs, Melinda utca 25.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMAMÁSOLAT
Időpontegyeztetés az info@onlinepszichologus.net e-mail címen lehetséges.

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

5.00 out of 5
Andrea
Férjemmel való konfliktus miatt kerestem meg Dórát. Pár alkalom alatt szinte teljesen visszazökkentem a rendes kerékvágásba. Kedves, megértő és szakmailag felkészült. Ezúton is köszönöm. (Andrea, 47 éves)
5.00 out of 5
Bacher Viktor
Közel egy éve dolgozunk együtt a terápiámban és úgy gondolom nem kerülhettem volna jobb szakemberhez. Professzionálisan irányítja a problémák feldolgozását és mindenhol támogat, ahol szükség van rá. Bátran ajánlom, ha valakinek problémái vannak, ne késlekedjen hozzá fordulni!

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Napjainkban fiatalnak lenni: a kapunyitási pánikról

A felnőttkor kapujába érve a fiatalok hirtelen sok változással és kihívással találhatják magukat szemben. Ebben az időszakban szinte egy időben jelenik meg a szülőkről való leválás, a karrierválasztás és a párválasztás problémája. Ebből adódóan a lehetőségek száma szinte végtelen, s megnő az egyén bizonytalansága. Hiszen nem előre látható döntéseink kimenetele… Mikor jellemző a kapunyitási pánik?

A Tourette-szindróma jellemzői és pszichológiai hatásai

Mi a Tourette-szidróma? A Tourette-szindróma (röviden TS) egy gyermekkorban kezdődő, krónikus motoros és vokális tickel járó zavar. Eredetét tekintve a neurológiai betegségek közé soroljuk, de kialakulásának pontos mechanizmusa még máig is ismeretlen. Annyi már bizonyos, hogy szervi elváltozás okozza, nem pedig pszichés zavar. A modern, képalkotó berendezések segítéségével végzett legújabb tudományos vizsgálatok az agy egyes területeinek

A gyermekbántalmazás idegrendszeri hatásai

A cikk témájának aktualitását adja a koronavírus helyzet, s az ennek nyomán kialakult összezártság. Ennek hatására a családtagok a bizonytalanság és kontrollvesztettség érzéseinkből fakadó frusztrációt és dühöt gyakran olyan családtagokon vezetik le, akik ártatlanok, gyámoltalanok, s nem tudnak védekezni. A bántalmazottaknak pedig nem nyújthat megnyugvást az óvodában/iskolában vagy szabadidős tevékenységekkel töltött idő, ezért még több

A testedzésfüggőség, mint láthatatlan probléma

Már az ókori görög orvos, Hippokratész is megmondta:“Minden, amit túlzásba visznek, ellentétes a természettel.”Napjainkban sokat hallani az egészséges életmód fontosságáról…, de vajon hol a határ az egészséges és a túlzásba vitt testmozgás között? A függőség – általános meghatározása szerint – egy olyan jutalomkereső magatartás, ami különböző problémák mellett is fenntartható és az önkontroll fokozatos elvesztésével jár. A

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!