Mit jelent az online pszichológiai tanácsadás?

Mit jelent az online pszichológiai tanácsadás?

Mire való az  online pszichológiai tanácsadás?

Gyakran kerülünk olyan élethelyzetbe, melynek megoldása nehézséget okoz számunkra. Ilyenkor hasznos lehet több szempontból, alaposan körbejárni a helyzetet. Nem kell súlyos problémával, vagy mentális betegséggel rendelkezni ahhoz, hogy az embernek hasznára váljon a pszichológussal való beszélgetés, sőt. Olyan természetes is lehetne, hogy egy konfliktus kapcsán pszichológushoz fordulunk, mint hogy látásproblémákkal a szemész szakorvost keressük fel. Kollégáink felkészültsége és tapasztalata lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú vagy súlyosságú gonddal találkozva képesek legyenek támogatást nyújtani és irányt mutatni. Pszichológusaink többsége személyesen is elérhető magánredelés kezetei között.

Milyen formái vannak?

Az online tanácsadás arra való, hogy a szakértővel egy speciális problémát a kliens körbejárjon, ezt reálisan, több szempontból átgondolja. Ez működhet írásban és szóban, négyszemközti keretek között. Utóbbi módszer rugalmasabb, könnyebben a kliens igényeire szabható, sokrétűbben felhasználható. Az internetes, többnyire Skype video-konzultáció segítségével az érzelmileg megterhelő esemény feldolgozása, élettörténetébe integrálása is megtörténhet. A szóbeli online pszichológiai tanácsadás ezen kívül alkalmas az önismeret mélyítésére, enyhébb lelki problémák kezelésére. Az írásos pszichológiai tanácsadást a pszichológus válaszol rovatban ingyenesen, mindenki számára elérhető és nyilvános módon végezzük. A megkeresésekre igyekszünk 48 órán belül reagálni.

Hogyan zajlik az online pszichológiai tanácsadás?

Az online pszichoterápiás konzultáció (oldalunkon ez a pszichológiai tanácsadás kifejezés szinonimája) egy négyszemközti szolgáltatás, ami díjköteles. Pszichológusaink óradíját személyes profiloldalukon találja.

Hogyan történik az időpontfoglalás négyszemközti online konzultációra?

Szolgáltatásunk igénybevétele nagyon egyszerű. Ha eldöntötte melyik szakértőnkkel szeretne találkozni online, az általa felkínált időpontokból kell választania (ha ilyet nem talál, segítséget kaphat a Kapcsolat menüpont alatt megtalálható elérhetőségeken). Időpontfoglalását minimum 24 órával előre tudja megtenni. Bankkártyával azonnal ki tudja fizetni a foglalását és nincs is más dolga. E-mailben megkapja a szükséges tudnivalókat és a befizetéséről szóló számláját. A lefoglalt időpontban pedig egy gombnyomással tudja elindítani a Skype hívást, akár otthona legkényelmesebb kanapéjáról. Így ha nem akarja, senkinek sem kell megtudnia, hogy pszichológus szakembert keresett fel.

Mi történik a beszélgetés alatt?

A pszichológussal való beszélgetés teljes mértékben a kliens igényeire szabott, ennek megfelelően bármilyen téma felhozható. A szakember kizárólag kérdések és kijelentő módban megfogalmazott benyomások segítségével facilitálja (segíti) a folyamatot. Az első beszélgetés végén és ezután is (szükség szerint) visszajelzést ad a kliens számára az elhangzottakkal kapcsolatban.

Miért jó Önnek, hogy munkacsoport vagyunk? Hogyan támogatjuk egymás szakmai munkáját?

Minden pszichológus munkaeszköze a saját személyisége, ezért vannak számára nekezebb témák. (Ezek rendszerint azok, melyeket ő élt meg nehezen a múltjában, vagy aktuálisan problémát jelentenek számára a megánéletében). Ezek kezelése bizonytalan, ha önállóan dolgozó szakembert választunk, hiszen a kliens számára nem derül ki, hogy a visszajelzés, amit kapott miért született. Pszichológus válaszol rovatunkba sajnos nem ritkán érkeznek negatív visszajelzések olyan pszichológus kollégákról, akik az áldozatot hibázatják a bántalmazásért, vagy elfogadhatónak találják a kapcsolati erőszakot. Ezek a szakmaiatlan megyilvánulások rendszereint a szupervízió hiányából fakadnak. Pszichológusiank rendszeres szupervízión vesznek részt, hogy hasonló a mi klienseinkkel ne történhessen meg. Munkacsoportunk tagjai kiemelten figyelnek arra is, hogy a klienseiktől hallott információkat bizalmasan kezeljék. A team megbeszélésen sem hangzanak el a kliens beazonosításhoz szükséges információk, kizárólag arról van szó, hogyan tudjuk szakmailag minél hatékonyabban támogatni ügyfeleinket abban, hogy elérjék személyes céljaikat.

Kapcsolódó cikkeink:

Hogyan segít rajtam az önismeret?

Miben más a pszichoterápia, mint egy baráti beszélgetés?

Milyen szempontok alapján válasszak pszichológust? Hogyan hat a terápia?

Mi a különbség a személyes és az online pszichoterápia között?

Mik az online terápia veszélyei? Mire figyeljünk, mielőtt belevágunk?

Hogyan hat a pszichoterápia a testünk működésére?

Gyakori kérdések a pszichoterápiáról.