Mi jellemző az online kapcsolatokra?

Napjainkban sokan idő hiányában az interneten keresnek kapcsolatot, akár párkapcsolat, akár barátság kialakításának céljából.  Azonban hosszabb ideig tarthat az internetes ismerkedés, mivel a használt jelzések korlátozottak (pl. nonverbális jelzések), és a szükséges feltételek biztosítása kell a kapcsolat fenntartására (pl. stabil internet kapcsolat, megfelelő tárgyi eszközök). Az idő múltával viszont a kapcsolat kiterjedhet akár hívásokra, információk
BŐVEBBEN

Szerelmes vagyok, de ő nem szeret! Mit tegyek?

A mai világban mindenki a tökéletesre vágyik, a média sokszor hamis képet sugall arról, milyen egy jó társ, a valódi férfi vagy nő. Ezért többnyire csalódunk, hiszen nem találjuk a megfelelő társat. Előfordulhat, hogy ennek hatására egyre kevésbé is merünk őszintének lenni a potenciális partnerhez, hiszen félünk a visszautasítástól. Mit tehetünk ez ellen? Hogyan lehetünk sikeresek az ismerkedésben?
BŐVEBBEN

Ismerkedjünk online?!

Korábban megvoltak a rendszeres összejövetelek, társasági események, amik remek alkalmat kínáltak a pártalálásra, hiszen összegyűltek a környező ifjak. Manapság ez háttérbe szorult, az internet segítségével azonban akár a világ másik feléről is találhatunk társat magunknak. A sok örömteli változás mellett azonban nehézségekkel is szembe kell néznünk a modern technika elterjedésének hatására. Az Internet-használat hétköznapivá válása ugyanis a kapcsolataink dinamikáját is megváltoztatta. Pontosan milyen előnyei és hátrányai vannak annak, hogy a virtuális világ egyre nagyobb teret hódít az életünkben?
BŐVEBBEN

Hogyan hat az okoseszközök használata az alvásunkra?

Rohanó világunkban egyre több mindent intézünk interneten keresztül, s emiatt akár sokszor az esti órákban is a gép előtt ülünk. Vajon hogyan is hat ránk huzamos időn keresztül ez a viselkedés, miként befolyásolja az alvásunkat? Az egyre inkább éjszakába nyúló internetezés a bioritmus felborulását hozhatja létre, ami a nappali álmosság és kialvatlanság érzését fokozza. A kevés alvás tartóssá válása pedig alvászavart, ingerültséget, fáradékonyságot, koncentrációs nehézséget eredményez. Mit tehetünk ez ellen? Írásunkból kiderül!
BŐVEBBEN