Személyes fejlődés a COVID alatt

Személyes fejlődés  a COVID alatt

Már régóta gyógyszeresen kezelnek depresszióval, azonban egy betegség kapcsán újra előjött a pánikbetegségem is, amire nem volt elég a gyógyszer. Nagyon szenvedtem már az állandó szorongástól, így úgy gondoltam, hogy pszichológushoz is fordulok.

A COVID miatt nem akartam személyesen szakembert keresni, féltem, hogy elkapom a fertőzést, így online terápiában gondolkodva rátaláltam erre a honlapra, s választottam a szakemberek közül egyet, hogy segítsen leküzdeni a szorongásaimat.

Két hetente tudtunk online találkozni. A terápia elején, ahogy végig jártuk ismét az utat a születésem óta, egyre világosabbá vált számomra, mi miért történik úgy, ahogy. Ezt tudtam használni, amikor kezdődött a pánik, vagy hasonló szorongást okozó helyzetben eszembe jutottak a beszélgetéseink, és képes voltam változtatni a saját hozzáállásomon. Nagy felismerés volt, hogy a saját határaimat én szabom meg, és nem mások. Elég nehéz volt ennek a felelősségét felismerni is – felvállalni még nehezebb -, viszont az eredmény megérte.

Életemben először tudtam úgy ránézni és működni egy helyzetben, hogy nem harag és sértődöttség volt bennem, hanem láttam mindkét oldalt. Nagyon várom a következő hasonló helyzetet, hogy gyakorolhassam a tanultakat. Még nagyon az elején járok az útnak, de már olyan eredmények vannak, amelyek megkönnyítik a mindennapjaimat. Hálás vagyok a pszichológusomnak, amiért elkísért ezen az úton.

A beszámolót egy névtelenséget kérő korábbi páciensünk írta.