Pánikbeteg a családban? Mit tehetünk szerettünkért a roham alatt?

Sokan szorongani kezdenek, vagy lefagynak és tehetetlennek érzik magukat, ha szerettük, barátjuk, vagy családtagjuk, esetleg egy munkatárs a jelenlétükben pánikrohamot kap. Bár nincs olyan konkrét forgatókönyv, amely minden egyes pánikrohamot átélő személyen segíteni tudna – mindenki más és más dolgokra reagál- ez a cikk számos hasznos tippet tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan segíthet a környezetében pánikrohamban
BŐVEBBEN

A Covid-helyzet érzelmi vonatkozásai

A covid 19 világjárvány hozta változás előzetes figyelmeztetés nélkül, váratlanul érkezett mindannyiunk életébe. Valószínűleg senki nem gondolta, hogy ilyen drasztikus hatással lesz a vírus hétköznapjaink menetére, és hogy ilyen mélyen érint majd mindenkit. Hogy egyik napról a másikra kerülnek a gyerekek otthoni oktatásba, állások szűnnek meg, cégek zárnak be, ellehetetlenülnek egészségügyi intézmények. Rég betervezett programokat:
BŐVEBBEN

A leggyakoribb szorongásos betegségekről

A szorongás sokféle formában megnyilvánulhat. Most a leggyakoribb szorongás alapú pszichés kórképekről és azok leghatékonyabb kezelési lehetőségeiről szeretnénk egy rövid áttekintést adni. Érdekli milyen tünetei vannak például a pánik zavarnak, a szociális fóbiának, a kényszeres zavarnak, illetve a poszttraumás stressznek? Hogyan gyógyíthatóak? Ha elolvassa bejegyzésünket, kaphat róla egy rövid, mégis átfogó képet.
BŐVEBBEN