Tán-Cseh Vivien

tanácsadó szakpszichológus

Bemutatkozás

Amellett, hogy segítem a hozzám fordulókat nehézségeik leküzdésében, igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy a közös munkánkat követően egy számára jól hasznosítható eszköztárral folytassa életútját.

Óradíj 20 000 Ft 50 perc

 1. BEMUTATKOZÁS

Tanácsadói munkám során arra törekszem, hogy a kliens felismerje, mozgósítsa és megerősítse a belső, meglévő értékeit, erőforrásait. Amellett, hogy segítem a hozzám fordulókat nehézségeik leküzdésében, igyekszem hozzájárulni ahhoz, hogy a közös munkánkat követően egy számára jól hasznosítható eszköztárral folytassa életútját. Alapvető fontosságúnak tartom a tanácsadás során kialakuló kapcsolatot, amelynek létrejötte elengedhetetlen ahhoz, hogy a kliens vállalhassa és megélhesse valódi önmagát, felszínre kerüljenek problémái, érzései és gondolatai.

MÓDSZEREK

Munkám során individuálpszichológiai szemléletben dolgozom, ami számomra nem csupán egy módszer, vagy eszköztár, hanem egy szemléletmód és a fő vezérfonal is. Ez a mélylélektani irányzat, amellett, hogy elismeri a tudattalan szerepét a magatartásban és az életút formálásában, azt is hangsúlyozza, hogy az ember társadalmi lény, teste és lelke egészleges és oszthatatlan egységet alkot. Előtérbe helyezi az egyén cél és feladatorientáltságát, az egyensúlyteremtésre és az énerősítésre koncentrál. A közös munka során szívesen alkalmazok művészetterápiás és kognitív viselkedésterápiás, illetve relaxációs elemeket.

SZAKTERÜLETEK

Pályám kezdetén alapvetően gyermekekkel foglalkoztam, munkámat azonban kezdetektől rendszerszemléletben végzem. Minden alkalommal nagy hangsúlyt fektettem a szülőkonzultációra, tehát sokat foglalkoztam a családok felnőtt tagjaival és egészével is. Az évek során egyre több felnőtt fordult hozzám segítségért, azt gondolom igen sokféle élethelyzettel, változatos problémákkal és sokféle emberrel találkoztam már.

Problémák, mellyekkel kapcsolatban fordulhat hozzám:

 • gyermeknevelési nehézségek
 • konfliktus a családban
 • párkapcsolati problémák
 • életközépi válság
 • stresszkezelés,konfliktuskezelés
 • kiégés kezelése
 • önismeret
 • önbizalomhiány
 • pszichoszomatikus betegségek
 • gyászfeldolgozás
 • munkahelyi problémák
 • kommunikációs problémák
SZEMÉLYES

A gimnáziumi éveim során egyértelmű volt számomra, hogy pszichológus leszek. Akkor még nem tudtam pontosan megfogalmazni hogy miért, egyszerűen csak éreztem. Alaptermészetem érzékeny, empatikus és érdeklődő, mindig jellemző volt rám, hogy a helyzeteket több szempontból elemeztem és értelmeztem. Az irodalmi művek szeretete is ebbe az irányba vezetett, hiszen azok elemzésekor a szereplők jelleme, és fejlődése érdekelt a leginkább.

Mára már bizonyossá vált, hogy jól döntöttem: a pszichológia a hivatásom lett és a szenvedélyemmé vált. Szeretem, hogy a munkám egyszerre tudományos, művészi – izgalmas és változatos. A kliensekkel való munka számomra is sokat ad, hiszen megélhetem hogy megtisztelnek a bizalmukkal, végigkísérhetem őket az egyéni fejlődésük útján, ami minden alkalommal rendkívül inspiráló.

A szakma és a hozzám segítségért fordulók iránti tisztelet, valamint a saját fejlődésem iránti elkötelezettség arra sarkall, hogy mindig képezzem magam és önismereti munkám is folyamatos legyen.

 ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMAMÁSOLAT

 

Időpontfoglalás

A szolgáltatást csak magánszemélyek vehetik igénybe.

Vélemények szakemberünkről

Névtelen
Nem csak segít kezelni és kifejezni az érzéseimet, hanem bátorít arra hogy csináljam azt amit szeretek és nagyon hasznos beszélgetéseink voltak számomra nagyon fontos dolgokról, amikről másokkal nem tudtam még beszélni.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Gyermeknevelés egyszerűen – Hogyan neveljünk boldog gyermeket? 3. rész

Hogyan nevelünk boldog gyermeket? cikksorozatunk első részében Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor című könyvét vettük górcső alá. Tán-Cseh Vivien tanácsadó szakpszichológusunk írásából kiderül, hogy melyek azok az egyszerű lépések, amelyek segítségünkre lehetnek a gyermeknevelésben, valamint olvashat lelki láz felismeréséről és kezeléséről is. A második részben a környezet egyszerűsítésén és ezen belül is a megfelelő mennyiségű

Gyermeknevelés egyszerűen – Hogyan neveljünk boldog gyermeket? 2. rész

Gyermeknevelés egyszerűen cikksorozatunk első részében megismerhette Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor című könyvét és azt a négy területet, ahol az egyszerűsítést szükséges elvégezni. Hogyan célszerű a gyermek játékait rendszerezni szülőként? Miért fontos a környezet egyszerűsítése és a mozgás és az alkotás öröme a gyermeknevelésben? Mai cikkünkben ezeket a pontokat nézzük meg részletesebben, tartson velünk! A

Gyermeknevelés egyszerűen – Hogyan neveljünk boldog gyermeket? 1. rész

Boldog gyermekkor. Ez minden szülő vágya. De mégis hogyan neveljünk boldog gyermeket, majd később felnőttet csemeténkből? Mit gondol, lehetséges könyvből, a szakirodalmon keresztül gyermeket nevelni, vagy elegendő az ösztöneinkre hagyatkozni? Mi a titka a boldog gyermek nevelésének, és mikor kell egyszerűsítenünk a gyermeknevelésben? Mit jelent a lelki láz, és hogyan birkózhatunk meg vele szülőként és

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!