A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

" /> A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

"> Szakember címkék önismeret - Online pszichológus

önismeret

Minden ember szubjektív saját magával szemben, ezért senki sem képes magát kívülről látni, reálisan felmérni a saját lelki állapotát. Ehhez egy külső tükörre van szükség, melyben torzításoktól mentesen láthatjuk meg saját magunkat, vehetjük észre viselkedésünk és kommunikációnk másokra gyakorolt hatásait, kapunk erről visszajelzést.

Az önismereti (terápiás) munka hatására nem csak a belső harmóniánk fog helyreállni, hanem tudatosabban kezelhetjük a terápia lezárása után adódó konfliktushelyzeteket is. Ennek magyarázata, hogy nemcsak a saját érzéseinkre látunk majd rá jobban, hanem mások szándékait is reálisabban felmérjük és tudjuk kezelni.
https://www.onlinepszichologus.net/mi-az-a-pszichoterapia/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/mit-erdemes-tudni-a-test-es-lelek-kapcsolatarol/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/az-erzelmi-intelligencia-novelese/

Showing all 3 results

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!