A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

" /> A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

"> Szakember címkék lehangoltság - Online pszichológus Szakember címkék lehangoltság - Online pszichológus

lehangoltság

Időnként mindannyian szomorúak vagyunk, hiszen időről időre mindenkit érnek kudarcok és veszteségek. Gyakran használjuk a depressziós kifejezést, ha valakit lehangolnak, kedvetlennek látunk. Mi a különbség a kórkép és a negatív hangulat között? A legfontosabb eltérés, hogy ha valaki depresszióban szenved, akkor nála a levertség, a kedvetlenség kontrollálhatatlan mértékű és általában minden ok nélkül (vagy nem túlzottan jelentős esemény hatására) jelentkezik. Sajnos igen gyakori, hogy a depresszió nem kerül időben felismerésre, azt gondoljuk, szeretteink pusztán visszafogott viselkedésű, pesszimista hozzáállású emberek, valójában azonban másról, egy kezelendő betegségről van szó.
https://www.onlinepszichologus.net/blog/mi-a-kulonbseg-a-rosszkedv-es-a-depresszio-kozott/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-depresszio-tunetei/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/depresszios-a-parom-a-pszichologus-valaszol/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-depresszio-hatekony-kezelese/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/miert-alakul-ki-a-depresszio/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-kezeletlen-depresszio-kovetkezmenyei/

Showing all 5 results

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!