A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

" /> A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

">

félelmek

A szorongás olyan érzés, amely azonosítható külső ok nélkül jön létre. Kognitív, testi, érzelmi és viselkedési komponensekből áll össze. Ezek a nyugtalanság, félelem, tehetetlenség. A szorongás tipikus testi velejárói a szívdobogás-érzés, mellkasi fájdalom, fejfájás, izomfeszültség, szédülés, fáradtság és a különféle gyomorpanaszok. Gyakran kísérik alvászavarok. A szorongó személyek gyakorta visszavonulnak a társas élettől, ami tovább fokozhatja kínzó érzéseiket. Iskolai és munkahelyi teljesítményzavarok, koncentrációs problémák formájában is megnyilvánulhat a belső szenvedés. A szorongás lényegében vészjelzés, ami egy kezelhetetlen belső konfliktusra utal. Ez nagyon sokszor egy vagy több tudatos félelemhez kötődik, melynek egy mélyebb, kevésbé elfogadható (nem tudatosítható) aggodalom az alapja.

https://www.onlinepszichologus.net/blog/erdekli-hogyan-alakul-ki-a-szorongas/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-leggyakoribb-szorongasos-betegsegekrol/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-generalizalt-szorongas-kezelheto-gyogyszer-nelkul/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-hat-leghatasosabb-gyogymod-szorongas-ellen/
https://www.onlinepszichologus.net/video/a-szorongasrol-roviden/

Showing all 6 results

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!