A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

" /> A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

"> Szakember címkék kiégés - Online pszichológus Szakember címkék kiégés - Online pszichológus

kiégés

A mai teljesítményorientált társadalmunkban egyre gyakrabban jelentkező probléma a kiégés szindróma. A siker és az elismerés hajszolása közben szinte észrevehetetlenül léphetünk rá a túlterheltségre adott testi és lelki leépülést okozó folyamatra.
A kifejezés az angol „to burn out” (azaz kiégni) szóból származik. A kiégés nem egy hirtelen bekövetkező állapot, általában egy hosszú folyamat eredménye, amely leggyakrabban a munkahelyi helyzettel függ össze. Legtöbbször kimerültséggel, és túlterheltséggel kezdődik, s többéves stressz-hatások következményeként több fázison keresztül jutunk el a végső, fizikai- mentális- emocionális kimerüléssel járó állapotba.
https://www.onlinepszichologus.net/blog/munka-es-eletkedv-vesztetten-avagy-a-burnout-szindromarol/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/kiut-a-kiegesbol-burnout/

Showing all 4 results

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!