Szabó Rita

Pszichológus

Bemutatkozás

Hiszem, hogy mindenkiben megvan a fejlődéshez, változtatáshoz szükséges potenciál – az én célom, hogy közös munkával felszínre hozzuk ezeket az erőforrásokat.

Óradíj 20 000 Ft 50 perc

MÓDSZEREK

Hiszem, hogy mindenkiben megvan a fejlődéshez, változtatáshoz szükséges potenciál – az én célom, hogy közös munkával felszínre hozzuk ezeket az erőforrásokat. Az egyetemi éveim alatt a rogersi humanisztikus irányzat állt hozzám a legközelebb, emiatt képződtem ebben a szemléletben. A hozzám fordulókat a lehető legnagyobb empátiával és elfogadással igyekszem segíteni – ez az attitűd az alapja a tanácsadói munkámnak, ami különösen fontos a szexuális problémákkal küzdő kliensek esetében.

 

SZAKTERÜLETEK

A Pszichológus (MA) diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Klinikai- és Egészségpszichológia Szakirányon szereztem 2021-ben. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület módszerspecifikus képzését (2018-2023), valamint a mesterképzés után azonnal elkezdtem az ELTE-n Szexuálpszichológiai szakpszichológiát hallgatni, amit 2023-ban fejeztem be. Jelenleg kognitív viselkedésterápiás (The Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy) és sématerápiás (ISST Akkreditált Sématerapeuta Képzési program, Magyar Sématerápiás Egyesület) konzultáns képzésben veszek részt, valamint az Integratív Pszichoterápiás Egyesület tagjaként a módszerspecifikus képzésükben is haladok.

 

Problémák, melyek esetén bizalommal fordulhat hozzám:

  • Céltalanság, kiégés, lehangoltság, levertség
  • Félelmek, szorongások
  • Indulatkezelési és kommunikációs problémák
  • Konfliktus a családban, élethelyzeti nehézségek
  • Külföldre költözés nehézségei
  • Munkahelyi problémák, stressz
  • Önbizalomhiány, önismeret fejlesztése
  • Párkapcsolati problémák, megcsalás, szexuális problémák
SZEMÉLYES

Sokszor teszik fel nekem a kérdést, hogy miért választottam ezt a területet? Azért lettem szexuálpszichológiai szakpszichológus, mert számomra a szexualitás az élet szerves része, amiről fontos, hogy tudjunk tabuk nélkül, természetesen beszélni. Ezt képviselem a szakmai működésemben és a magánéletemben egyaránt, ami segíti, hogy a hozzám érkezők is könnyebben megnyíljanak, hiszen nem kell tartaniuk az elutasítástól, előítéletektől. Véleményem szerint minden embernek szüksége van egy biztonságos térre, ahol a nehézségeiről, félelmeiről beszélhet, ezért ezt igyekszem biztosítani. Emellett folyamatosan képzem magam, hogy klienseimet minél hatékonyabb eszközökkel támogathassam a fejlődésükben.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMAMÁSOLAT
Szabó Rita

Időpontfoglalás

A szolgáltatást csak magánszemélyek vehetik igénybe.

Vélemények szakemberünkről

Névtelen
Sokáig szégyelltem a problémáimat... először kellemetlennek éreztem egy fiatal nőnek beszélni a szexuális és párkapcsolati problémákról, de ez pár alkalom után szinte teljesen megszűnt, szakmailag profi, mégis kedves, empatikus hozzáállása ezt nagyban megkönnyítette. Ajánlom őt, ha valaki elfogadó, megbízható szakembert keres.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!