A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

" /> A lelki egészség alapvető emberi jog és szükséglet. Ugyanakkor a felgyorsult világban sokszor elmarad  az egészség ilyen irányú ápolása, a napi rutin, gondok, krízishelyzetek okozhatnak olyan állapotokat, amikor szürkén, sötéten, vagy félve, szorongva, ijedten éljük napjainkat. Családi és környezeti hatások különböző problémákat válthatnak ki, amire lehet, hogy hajlama van a kliensnek, ugyanakkor megfelelő terápiával, önvizsgálattal és önismerettel ezek a problémák sok esetben orvosolhatók.

">

kamaszkori problémák

A kora serdülőkor idejének a 11-14 év közötti időszakot nevezzük. Ebben az életkorban a gyermeknek már kialakult a lelkiismerete, ismeri a normákat és képes a kontrollra is. Jellemző erre az időszakra az, hogy a határokat egyre jobban próbálgatják a kiskamaszok és megindul a szülőktől való elkülönülés is.

https://www.onlinepszichologus.net/blog/mit-kell-tudnunk-kiskamasz-gyermekunkrol/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/a-szorongasos-zavarok-gyermek-es-serdulo-korban/
https://www.onlinepszichologus.net/blog/segitseg-le-akarok-valni-a-szuleimrol/

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!