Györe Rita

tanácsadó szakpszichológus

Bemutatkozás

Azt vallom, hogy hivatásom a segítés, és hivatásom az ember. Mindenki életében adódhatnak olyan időszakok, amikor nem érzi jól magát a bőrében, és úgy érzi, a problémái, az aktuális nehézsége túlnőttek rajta. Képtelen látni a helyzete egyes aspektusait, és képtelen meglátni a helyzetében rejlő lehetőségeket. Ilyen helyzetekben kell a támogatás, a megerősítés, hogy az ember felismerje és mozgósítani tudja a benne rejlő erőket. Szükséges, hogy többféleképpen ránézzen a problémájára, értékelje vagy épp újrafogalmazza azt. Ez néha könnyekkel, nehéz felismerésekkel, máskor derűvel megkönnyebbüléssel jár. Ennek a lelki munkának az elvégzésében igyekszem őt támogatni empátiával, értő figyelemmel, emberséggel.

Óradíj 15 000 Ft 50 perc

 1. MÓDSZEREK

Az online tanácsadás során több oldalról járjuk körbe a problémát. Megfogalmazásra kerülnek azok az erőforrások és megküzdési módok, amelyekkel a kliens a nehézségeit a korábbiakban kezelte. Fontos megvizsgálni, hogy a meglévő, már kipróbált probléma megoldó módszerek a jelenlegi helyzetben segítséget jelenthetnek-e. Ha nem, akkor milyen lehetőségek vannak? Az online tanácsadás során problémafókuszú megközelítést alkalmazunk, amelynek folyamatában a kliens erőforrásainak felismerése kulcsfontosságú.

SZAKTERÜLETEK

Pályámon az eddigiekben sokféle környezetben sokféle emberrel dolgoztam együtt; kismamákkal, álláskeresőkkel, kisgyermekes szülőkkel, pályaváltás előtt álló vezetőkkel. Ez a sokféle problémahelyzet hatalmas tanulás volt számomra.

Néhány problémakör, mellyel bizalommal fordulhat hozzám:

 • Céltalanság
 • Félelmek, szorongások
 • Gyász
 • Gyermeknevelési nehézségek
 • Indulatkezelési problémák
 • Kamaszkori problémák
 • Kommunikációs problémák
 • Koncentrációs vagy tanulási nehézségek
 • Konfliktus a családban
 • Krízishelyzetek
 • Lehangoltság, levertség
 • Munkahelyi, iskolai problémák
 • Önbizalomhiány
 • Párkapcsolati problémák
 • Stressz
 • Terhességgel, szüléssel kapcsolatos nehézségek
 • Viselkedési problémák gyermekkorban
SZEMÉLYES

Gimnáziumi éveim alatt fogalmazódott meg bennem, hogy pszichológiát kell tanulnom, mert akármivel is fogok később foglalkozni, ott biztosan lesznek emberek. Arra a gondolatra jutottam, hogy a világunk működésének alapja az ember, így mindenképp pszichológiát kell tanulnom. Az ELTE-n tanultam, figyelmem gyorsan a tanácsadás felé fordult. Párhuzamosan angol nyelvtanárnak is tanultam, amiből rengeteg inspirációt és tapasztalati bázist gyűjtöttem pszichológiai tanulmányaimhoz, hiszen egy tanéven át kellett tanítanunk egy osztályt, illetve rengeteg óramegfigyelésen vettünk részt.

Aztán egy újabb irány is bekerült az életembe; munkapszichológiát, HR-t kezdtem tanulni, és az alapképzés után ezen a területen is kezdtem dolgozni. Dolgoztam multinacionális cégnél, nagyvállalati környezetben. Ez egy kihívásokkal teli és nagyon aktív időszak volt, amiből valami mégis hiányzott. Visszatértem az egyetemre, elvégeztem a tanácsadó szakpszichológus képzést, majd nevelési tanácsadóban dolgoztam gyermekekkel, családokkal. Ezzel egyidőben részben önkéntes munka keretében dolgoztam kismamákkal, akik újratervezték az életüket, és álláskeresőkkel, akik átmenetileg a társadalom perifériájára szorultak.

Minden egyes munkatapasztalat, minden egyes óra amit segítő munkával töltöttem, hozzáadott valamit a szakmai identitásomhoz. Kissé talán kanyargós a pályautam, de ez a sokféle tapasztalat mind hasznos volt, és mindenből tanultam valamit, így aztán hálás vagyok azért, hogy ez az én utam.

AMIBEN NEM TUDOK SEGÍTENI:

– személyiségzavarok
– pszichiátriai betegségek (pl. depresszió, pánikzavar, stb.)
– pszichoterápiát igénylő betegségek

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
BEMUTATKOZÓ VIDEÓ
DIPLOMAMÁSOLAT

Időpontfoglalás

A szolgáltatást csak magánszemélyek vehetik igénybe.

Vélemények szakemberünkről

Beranadett, 31 éves
Az első beszélgetésünk után már sokkal nyugodtabb, felszabadultabb lettem. Azt éreztem, hogy jó helyen vagyok. Ez nagyon jó érzés volt, amit már hosszú ideje nem éreztem. Aztán egyre jobban kinyílt a világ, és kinyíltam én is. Nagy segítséget kaptam abban, hogy válaszokat találjak és az engem foglalkoztató kérdésekre, és megoldásokat azokra a problémákra, amelyeket nyomasztónak találtam, és amelyekből nem láttam a kiutat.
Niki
Elsősorban gyermeknevelési nehézségek miatt kerestem fel,de időközben minden félelem, problémám sikerült helyre tenni. Már az első beszélgetés után azt éreztem, hogy jó helyen vagyok és már akkor nagyon sokat segített.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Az emberszeretet világnapja – Az önzetlen segítségnyújtásról

Április 8. az emberszeretet világnapja. Az emberszeretet szó jelentése a Nyelvtudományi Kutatóközpont honlapján fellelhető fogalommagyarázat szerint az embertársaink illetve az emberiség iránt általánosan érzett és tanúsított szeretet. Szinonimái az altruizmus, felebaráti szeretet, emberiesség. Nehéz és már-már megfoghatatlan ez a definíció. Vajon mit kezdhetünk ezzel a mindennapokban, a saját életünkben? Kezdjük egy rövid fogalommagyarázattal arról, hogy

Iskolaérettség – Mikor mehet a gyermek iskolába?

Az a gyermek, aki 2023. augusztus 31. napjáig hatodik életévét betölti, tankötelessé válik a 2023/24-es tanévben. Amennyiben a szülő azt szeretné, hogy a gyermeke még egy évig az óvodában maradjon, az Oktatási Hivatalnál tudja ezt kérvényezni 2023. január 18-ig. Postai úton vagy Ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani a kérvényt azon az űrlapon keresztül, amit az Oktatási

Miért jó a naplóírás?

Bizonyára legtöbbüknek eszébe jutott már, milyen jó dolog lehet napló vezetni. Talán már be is szereztek hozzá egy szép füzetet, hozzáillő tollal, vagy létrehoztak egy titkos mappát a gépükön, amibe írni tervezik a naplójukat…A naplóírás egyszerre tűnik vonzó és különleges, ugyanakkor fárasztó és időigényes elfoglaltságnak. Miért kezdenek mégis bele emberek, mi lehet a jó a

Tanácsadás a pszichológiában – mit érdemes tudni a tanácsadó szakpszichológusról?

Mostani cikkünk aktualitását az adja, hogy az onlinepszichologus.net csapata olyan új szakemberekkel, tanácsadó szakpszichológusokkal bővült, akiknek szakmai háttere, képzettsége más, mint a csapatunknál régebb óta dolgozó kollégáké. Bízunk abban, hogy ez a sokszínűség a hozzánk fordulók számára még több lehetőséget jelent és a pszichológiai megsegítés újabb útjai nyílnak meg a már meglévők mellett. Mi a

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!