Micskei Orsolya

egészségpszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus-jelölt, doktor-jelölt

Bemutatkozás

Az alázatot tartom hivatásom egyik sarokkövének: a pszichológus kísérő, aki a klienssel tart élete egy szakaszán. A munkám egyben a hivatásommá vált. Számomra a klienssel való munka érzelem gazdag, kreatív folyamat.
Elsődleges érdeklődési köröm a mélylélektan, ahol nem csak a tünettel, hanem a mögötte rejlő lelki tartalmakkal is foglalkozunk.

Óradíj 12 000 Ft 50 perc

BEMUTATKOZÁS

Az alázatot tartom hivatásom egyik sarokkövének: a pszichológus kísérő, aki a klienssel tart élete egy szakaszán. A munkám egyben a hivatásommá vált. Számomra a klienssel való munka érzelem gazdag, kreatív folyamat.
Elsődleges érdeklődési köröm a mélylélektan, ahol nem csak a tünettel, hanem a mögötte rejlő lelki tartalmakkal is foglalkozunk. A lelki történések megértéséhez sok esetben nem elég egy-két beszélgetés, és a tünetek sem enyhülnek minden esetben néhány hasznos tanácstól. Szükség van az élettörténet megismerésére, megértésére. Szeretem a pszichológiában, hogy sokszínű. Néha elég 1-2 beszélgetés ahhoz, hogy az emberek másként tekintsenek megoldandó problémájukra, míg máskor hosszú, hónapokon át tartó együtt megtett út végén jön a nagy felismerés, aminek hatására másként tudnak tekinteni a világra, magukra, az emberekre.
A kapcsolatban hiszek. Az pszichológiai munka során kialakuló kapcsolat nagyon speciális: két, kezdetben egymásnak idegen ember felépít egy bizalmi kapcsolatot és ebben a bizalmi kapcsolatban lehetőség van önismeretre, a traumák feldolgozására, a változásra, a fejlődésre.

MÓDSZEREK

Főként verbális terápiás módszerekkel dolgozom. Az általam alkalmazott terápia mindig egyénre szabott, melyben a személyiség és a felmerülő probléma természetének megfelelő mértékben kapnak hangsúlyt az analitikus/dinamikus, a rendszerszemléletű és a kognitív pszichológia elméleteiből beépített elemek.
Pályám analitikus talajról indult, ami főként értelmezéssel dolgozik, amit jó esetben a kliens belátása követ. Ezáltal a tudattalan tartalom tudatossá válik, a kognitív folyamatok számára hozzáférhető lesz. Fény derül a tünetek okára, és ez mindig feszültségcsökkenést okoz. A tudatosult tartalommal már lehet dolgozni, a pszichológus segítségével át lehet formálni. A szorongás csökkenésével javul az önértékelés, az életvezetés, javulnak a kapcsolatok, csökkennek a tünetek.
A családterápiákat és párterápiákat megalapozó rendszerszerszemlélet figyelembe veszi, hogy az ember társas lény, cselekedeteinkre, gondolatainkra, érzéseinkre hatással van környezetünk, ahogy mi is befolyásoljuk a körülöttünk lévők életét. Egyéni konzultációk során is fontos szerepet kapnak családi mintázataink, a szabályok, szerepek, hiedelmek, kommunikációs formák – játszmák és viselkedési láncok feltárása, hiszen ha ezekre rálátással rendelkezünk, eszközt kapunk a változtatásra.
A kognitív viselkedésterápiás módszer segít az összegabalyodott érzéseket-gondolatokat-hiedelmeket elválasztani és visszaadni a cselekvés lehetőségét. A káosz mögé látni, és stratégiákat kidolgozni a kilépéshez a szenvedéssel teli helyzetből. Legyen szó akár testi tünetekkel járó lelki eredetű problémákról, vagy általános életvezetési kérdésekről, ahol az érzelmek túláradását nehéz függetleníteni az eseményektől. Bizonyítékokon alapulóan hatékony módszer depresszióban, szorongásos vagy kényszeres tünetek esetében, pánikrohamok vagy pánikbetegség kezelésében, fájdalomszindrómában.

SZAKTERÜLETEK

2014 óta dolgozom főként szomatikus – testi – tünetekkel és pszichiátriai panaszokkal küzdő felnőttekkel. Munkámat az egészségügyben kezdtem, ahol gyakorlati tapasztalatot szereztem az ápolás, a betegségek, a haldoklás, a halál és a gyász pszichológiájának vonatkozásában.

Néhány problémakör, mellyel bizalommal fordulhat hozzám:

 • Alkoholizmus
 • Erőszak elszenvedése
 • Evészavarok
 • Félelmek, szorongások
 • Gyász
 • Indulatkezelési problémák
 • Konfliktus a családban
 • Krízishelyzetek
 • Krónikus betegségek
 • Lehangoltság, levertség
 • Meddőség
 • Önbizalomhiány
 • Párkapcsolati problémák
 • Pszichoszomatikus betegségek (fájdalmak, allergia stb.)
 • Személyiségzavarok
 • Szexuális zavarok
 • Terhességgel, szüléssel kapcsolatos nehézségek
SZEMÉLYES

A pszichológiai pálya felé egy nehéz, személyes élmény indított el kamaszként. Magam is megtapasztaltam, hogy krízisben lenni embert próbáló és szükség lehet egy szakember támogatására, aki segít engem ebben az élethelyzetben. Pszichológusi pályám kezdete óta veszek részt különböző önismereti munkában, annak érdekében, hogy a szakmámban jobbá és hitelesebbé válhassak. Tudásomat folyamatosan igyekszem bővíteni önismereti, szupervíziós és módszertani képzésekkel, hogy lépést tartsak a szakmai fejlődéssel, és hogy minél elmélyültebben segítsem a hozzám fordulókat.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMAMÁSOLAT
HIVATALOS ADATOK

Vállalkozói nyilvántartási szám: 50772724
Adószám: 67794788-1-51
Telephely: 4033 Debrecen, Köszörűs utca 6/B
Kamarai tagságok:
Magyar Családterápiás Egyesület

Időpontfoglalás

Vélemények szakemberünkről

Névtelen
A beszélgetéseink során mindig nagyon türelmes, és az adott állapotot/helyzetet elfogultság nélkül ítéli meg. Nem célja azt mondani, amit a beteg/páciens hallani akar. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ő a vezérfonal, aki minden egyes beszélgetés során egy jól célzott kérdéssel segít, elgondolkodtat és formál
Zita
Orsival másfél év alatt egy erős bizalmi kapcsolat alakult ki közöttünk. Kezdetben több, különböző módszert is kipróbáltunk, melyek során megismerhette a személyiségemet, az élettörténetemet, valamint a felmerülő problémák valódi okát is. A beszélgetéseink során mindig nagyon türelmes, és az adott állapotot/helyzetet elfogultság nélkül ítéli meg. Nem célja azt mondani, amit a beteg/páciens hallani akar. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ő a vezérfonal, aki minden egyes beszélgetés során egy jól célzott kérdéssel segít, elgondolkodtat és formál. Az alkalmazott módszere hatásos, és a feldolgozásra, fejlődésre, változásra ösztönöz. A közös beszélgetések és foglalkozások alapján azt gondolom, hogy egy rendkívül alázatos és a munkája iránt elhivatott szakember, akinek az emberekkel való bánásmódja példaértékű.

Mondja el a véleményét!

Az email címet nem tesszük közzé.

szakemberünk írásai

Családirtások nyomában – Néhány gondolat a kiterjesztett öngyilkosságról

A legsötétebb thrillereket meghazudtoló jelenetsor zajlott le a közelmúltban. Mint ismert, Dunakeszin, egy 54 éves férfi lelőtte volt feleségét és anyósát, illetve volt feleségétől született gyermekét, aztán magával is végzett. Mindig elgondolkoztat, ha olyan hírt olvasok, vagy látok a televízióban, amelyben az anya, vagy apa kioltja gyermeke életét. Nem tudom és nem is célom megmagyarázni,

Kibírjuk együtt? Rombolja vagy építi a karantén a párkapcsolatokat?

A világjárvány fenekestül forgatta fel az emberiség életét, mindenre és mindenkire óriási hatást gyakorol. A járvány megfékezése érdekében hozott rendeletek, módosítások és korlátozások legtöbbünket beláthatatlan időre a négy fal közé szorítottak, és arra kényszerítettek, hogy a lehető legtöbb időt a számunkra legfontosabb emberekkel töltsük. Akárhogy nézem is, a járvány miatti korlátozások mindenki számára stresszt jelentenek.

Kilókban mért boldogság – Az evészavarokról dióhéjban

Ha figyelsz az érkezésedre, az alapvetően egészséges dolog. Ha minden figyelmedet az étkezésed köti le, az viszont már veszélyes is lehet. Ahhoz, hogy életben maradjunk, enni kell – de van, akinek ez nem megy ilyen egyszerűen, bűntudat nélkül. Az anorexia és a bulimia csak a legismertebbek a táplálkozási zavarok közül. Az evészavarokról általában Az evészavaroknak

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!