Legnépszerűbb tartalmaink 2021-ben

Legnépszerűbb tartalmaink 2021-ben

A 2021-es év sokunk számára rengeteg változást, lelki értelemben vett meghethelések és örömök sorát hozta el. Az év során átélt élmények átdolgozásához sokan vették igénybe weboldalunk ingyenes és díjköteles szolgáltatásait is.

Örömmel tapasztaljuk, hogy az utóbbi egy évben megnőtt az érdeklődés pszichológiai tesztjeink iránt. Ez azt jelzi számunkra, hogy egyre többen nyitnak az önismeret felé, s ehhez igénybe veszik a weboldalunk kínálta lehetőségeket. Sokan kerestek rá weboldalunkon, hogy mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között, mely probléma esetén melyik szakembert érdemes felkeresni. Több ezer megkeresés érkezett idén pszichológus válaszol rovatunkba is. Indulásunk óta töretlen népszerűségnek örvend ez az ingyenes szolgáltatásunk.

Ingyenes szolgáltatásaink egyre többekhez jutnak el

Tesztjeink közül kiemelten népszerű az érzelmi intelligencia kérdőívünk, a kötődési stílus, a depresszió, az aktuális stressz valamint, a szorongás kérdőívünk. Ezeket havonta több száz látogató tölti ki. Minél több információval rendelkezünk önmagunkkal kapcsolatban, annál magabiztosabbak lehetünk a feszült helyzetekben. Kötődési stílusunk ismerete pedig sokat adhat hozzá kapcsolataink mélyebb megértéséhez.

Sokan tájékozódnak a weboldalunkról a személyiségzavarokkal kapcsolatban, ezek típusairól és kezelési módjairól. Különösen népszerűek a borderline és nárcisztikus személyiségzavarral kapcsolatos írásaink, de sokan olvasnak a kevert szorongásos és depressziós zavarról is. A felhasználók keresik a leghatásosabb megoldás szorongásaik ellen. Az önismeret (klinikai zavar fennállása esetén pszichoterápia) újabb megküzdésmódok kidolgozásában segíthet, ezáltal hosszú távú megoldást nyújthat.

A nehézségek közelebb hozhatnak, vagy el is távolíthatnak egymástól

A koronavírus és az összezártság idén is éreztette hatását! Sokan kitöltötték konfliktuskezelés kérdőívünket és megszaporodtak a depresszióval kapcsolatos megkeresések is. Sokan voltak rá kíváncsiak, hogy milyen következményei lehetnek a kezeletlen depressziónak. Fontos téma, hogy mit tegyünk, hogyha ismerősünk az szerettünk olyan tapasztaljuk a tüneteket. Az alkoholizmussal kapcsolatban is sokaknak akadtak problémái, melyekre weboldalunkon keresték a megoldást.

Nem volt olyan terápiás folyamat, melyre így vagy úgy rá ne nyomta volna hatását ez a Covid krízis. Ennek kezelésében pszichológusaink személyre szabott segítséget nyújtottak, pácienseik megelégedésére.

Az elmúlt egy év a gyerekeknek is nehéz volt

Az elmúlt egy évben rengetegszer kerestek rá a gyermekek szorongásának tüneteire weboldalunkon az aggódó szülők. Számos megkeresés érkezett falcolással és öngyilkosság megelőzésével kapcsolatban is. Sokakat érdekeltek a bántalmazás és a trauma jelei a gyermekeknél.

Fontos, hogy ezek az információk minél többekhez eljussanak, hiszen a gyermekek fokozottan kiszolgáltatott helyzetben vannak, mi felnőttek kell hogy segítsünk nekik, ha bajba jutnak.

Sokan inspirálódtak igaz történetek rovatunkból

Továbbra is népszerűek párkapcsolatokkal kapcsolatos tartalmaink. Sok érdeklődését felkeltették a szerelemmel, romantikával, szexualitással kapcsolatos írásaink. Rengetegen kitöltötték párkapcsolati elégedettség kérdőívünket. Dühkitöréssel, féltékenységgel, illetve az indulatkezelési problémákkal kapcsolatban olvasgattak weboldalunkon. Sokan olyan családi problémákra kerestek megoldást, mint például az anyós-meny problematika.

Bízunk benne, hogy tartalmaink által azoknak is sikerülhetett elindulni az önismeret kanyargós útjain, akik kérdéseiket már régóta megfogalmazták, de eddig nem találtak fogódzókat a válaszok megtalálásához.

Köszönjük, hogy velünk tartottak 2021-ben! Igyekszünk figyelmükre 2022-ben is rászolgálni, s képviselni azt, hogy a mentális egészség mindenkinek jár! Tegyünk érte, hogy ez mindenki számára egyértelmű, elérhető legyen, a lelki jóllétünk megtartása, ápolása a mindennapi rutinunk része legyen. Ne feledjük, ha mi magunk jól vagyunk, kapcsolataink is felvirágozhatnak.

Együtt Önnel, Önért!

A blogbejegyzést írta az onlinepszichologus.net csapatának képviseletében oldalunk alapítója és szakmai koordinátora, Habis Melinda. Amennyiben úgy érzi, hogy lelki segítségre van szüksége, forduljon bizalommal szakembereinkhez.