Lengyel Katalin

Egészségfejlesztő sportpszichológus

Bemutatkozás

Az empátia, a megértés, a mély alázat a hivatásom és az életem része. A pszichológiai/sportpszichológiai felkészítő munkám során a hozzám érkezőkkel közös megoldáskereséssel egybekötött tanácsadást folytatok.
Miközben szeretve támogatom klienseimet- azért valljuk be a sokszor nehézé s rögös úton- a szembenézés folyamán a lelki egyensúlyt és mentális egészségfejlesztést tartom szem előtt.

Óradíj 15 000 Ft 50 perc

SZEMLÉLETEM BEMUTÁSA

Az empátia, a megértés, a mély alázat a hivatásom és az életem része. A pszichológiai/sportpszichológiai felkészítő munkám során a hozzám érkezőkkel közös megoldáskereséssel egybekötött tanácsadást folytatok.
Miközben szeretve támogatom klienseimet- azért valljuk be a sokszor nehézé s rögös úton- a szembenézés folyamán a lelki egyensúlyt és mentális egészségfejlesztést tartom szem előtt.
Miközben- a fellépő életvezetési nehézségek során- együtt dolgozom klienseimmel, az adaptív (hatékony) megküzdési módok megtalálása és fejlesztése mellett az emberi belső értékekre, pozitív erőforrásokra összpontosítok.

MÓDSZEREK

Biztonságos – támogató légkörben kerül sor a fejlesztő / pszichológiai konzultációkra. A pszichológiai tanácsadásadáson túl, a sportpszichológiai tanulmányaim során megszerzett szakmai tudásom mellett, a továbbképzéseim során tanult módszereket, technikákat ötvözöm a kliens személyéhez szabva. Holisztikus- Integratív szemléletemben gyakran használok imaginációs KIP (Katatim Imaginációs Pszichoterápia), és progresszív izomrelaxációs technikai elemeket, valamint kognitív- és viselkedésterápiás módszereket ötvözök egyéb segítő folyamatokkal. A klienssel történő, hatékony együttműködés során, rendszeresen előforduló rövid „házi feladatokat” is adok, amelyek az elakadások előrelendítését, s az ismertetett gyakorlatok elmélyítését szolgálják.

SZAKTERÜLETEK

Problémák, amelyekkel fordulhatnak hozzám:
– Sportpszichológiai konzultáció (versenysportolóknak, sportolóknak)
– Mentális felkészítés, fejlesztés (nem csak sportolóknak)
– Önértékelési problémák, önbizalomhiány (nem csak sportolóknak)
– Konzultáció étkezési zavar,(obezitás) és ehhez kapcsolódó táplálkozási problémák esetén
– Kiégés prevenció
– Családi- párkapcsolati problémák
– Munkahelyi problémák, döntési nehézségek, elakadások, konfliktuskezelés
– Beilleszkedési nehézségek
– Pályaválasztási tanácsadás (14 éves kortól)+ szülői való konzultáció
– Indulatkezelési problémák (14 éves kortól)
– Gyermeknevelési nehézségek (problémás videó- játékfüggőség)
– Egyéni, életvezetési tanácsadás, stressz-kezelés (deprimált hangulat)
– Krízisintervenció (krízisek megelőzése)
– Vezetői és egyéni coaching (life, karrier, shadow, business coaching)
– Párterápia- tanácsadás (segítségnyújtás).
– Konfliktuskezelési –és önismereti „tréning”
– Kommunikációs „tréning „(asszertív kommunikáció)

SZEMÉLYES

Szakmai tapasztalatom széles spektrumú: szerencsés vagyok, mert minőségi képzőhelyeken szerezhettem szaktudást. Szegedi Tudományegyetemen a Klinikai és egészség pszichológiai szakirányon, valamint az ELTE – Testnevelési Egyetem Sportpszichológus szakán végeztem.
Szakmai gyakorlatom alkalmával: több évet töltöttem el pszichiátriai betegek szubintenzív ellátásában, illetve iskolapszichológusi munkám során az szülői edukáció és kognitív viselkedésterápiás elemek integratív használatával segítettem a felső tagozatos diákok elakadásain (kamaszkorú gyerekek).
A Rogersi kliensközpontú szemléletmódban képződve Gyermek- Felnőtt rajzelemző tanfolyamot, Business- Life coach módszerspecifikus képzést végeztem. A folytonos önismereti munka mellett (Pszichodráma csoport, NLP képzés, egyéni sajátélmény), törekszem a szakmai tudásom folyamatos fejlesztésre és elmélyítésre.
Aktuálisan család és párterápiás továbbképzésre jelentkeztem a Magyar Családterápiás Egyesület szervezésben induló képzésre.
(2023. évben indul).

RÉSZLETES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
DIPLOMAMÁSOLAT
HIVATALOS ADATOK

Adószám: 57432694-1-42
Nyilvántartási szám: 56471854
Telephely: 1142,Bp, Dorozsmai u. 25

Időpontfoglalás

A szolgáltatást csak magánszemélyek vehetik igénybe.

Vélemények szakemberünkről

Névtelen
Ahogy sok ember, én is éveken át halogattam, hogy szakemberhez forduljak, de egy évvel ezelőtt felkerestem Katát, ami életem egyik legjobb döntése volt!... Szakmailag és emberileg is csak a legjobbakat mondhatom róla. Nem a „munkát” látja benned, hanem az embert, akinek segíteni akar. Bátran tudom ajánlani mindenkinek!

szakemberünk írásai

Az érzelmi intelligencia jelentősége a munkahelyen

Korábbi blogcikkeinkben volt szó róla, hogyan növelhetjük az érzelmi intelligenciánkat, mit tegyünk, hogy gyermekünk is jól tudja kezelni az emócióit. Társas helyzetekben is önálló, de mégis alkalmazkodásra képes lénnyé váljon. Jelen blogbejegyzésünkben arra térünk ki, miért fontos, hogy a munkánkban, a munkahelyi közösségben is jól tudjunk működni. Miért szükséges az érzelmi intelligencia (EQ) a munkahelyen?

Az aviofóbia – Hogyan győzzük le a repüléstől való félelmet?

A Covid19 járvány korlátozásai és újabb hullámainak lecsengése óta az elmúlt időszakban ismét gondtalanul növekedésnek indult a repülőturizmus: növekvő tendenciát mutat az üzleti utak, a nyári időszakokra/szabadságokra tervezett repülések száma. Sokan szeretik a repülést és szívesen választják ezt a közlekedési formát. Előfordulhat azonban, hogy az utazás nem minden esetben örömteli, főleg akkor, ha repülőn kell

Az asszertív kommunikáció – avagy hogyan kezeljük hatékonyabban a konfliktusainkat?

A kommunikáció a mindennapi életünk része. Kommunikálunk a házastársunkkal, gyermekünkkel, a munkahelyünkön a főnökünkkel… De miből adódnak a félreértések és mi segíthet ezek tisztásásában, valamint szándékaink és vágyaink őszinte közlésében? Erről szól mai blogcikkünk. Tudjon meg többet az asszertív kommunikációról, olvasson tovább! Mi is az a kommunikáció? Személyközi kommunikációnak nevezzük az emberek közti interakciót, mely

Alvásdepriváció – amit az álmatlanságról tudni érdemes

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egyik kulcseleme testünk és mentális egészségünk jó működésének. Számos oka lehet annak, amiért az alvással töltött idő átmenetileg csökken az életünkben. Például egy újszülött mellett általában a friss szülők kevesebbet alszanak, ami egy normális folyamat. Azonban, ha huzamosabb ideig fáradtak vagyunk és hosszútávon alváshiány gyötör bennünket, az előbb-utóbb

Féltékenység

Mai témánk egy nagyon kedvelt és kissé túlértékelt fogalom a párkapcsolatokban (is). Szinte biztosra vehető, hogy a féltékenység-érzetét kisebb-nagyobb mértékben már a legtöbb ember átélte, melyet érdemes több aspektusból megvizsgálni. A kérdéskör gyakori, s könnyen mondjuk, hogy megoldódik, de a való életben nem olyan egyszerűen kezelhető a féltékenység érzése, ami sok kapcsolatot megmérgezhet. Miért alakulhat

Sportkarrier vége- átállás civil életre

Mit él meg egy sportoló, ha lesérül? Hogyan reagál, ha véget kell vetnie a sportkarrierjének? Mi segíti át a nehézségeken? Milyen átmeneti helyzetek vannak egy versenysportoló életében? Ezekre a kérdésekre keressük a választ jelen blogbejegyzésünkben. Két nagy kérdés merül fel a témával kapcsolatosan: 1. önkéntes-e a visszavonulás;2. tervezett volt- e?  Amely mindezt befolyásolhatja: sporttól független

Kíváncsi további érdekességekre? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha kérdése vagy javaslata van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!